Sy Tak Sentuh Pun PasaI Awk Ustaz. Kau Siapa Nak Hiina Org Camtu’. Aliff Syukri Mahu Sam4n Ustz Abu Syafiq

KemeIut antara Usahawan kosmetik Datuk Seri Aliff Syukri dengan Ali Puteh dan balu Allahyrham Abam Bocey mungkin menampakkan sedikit perubahan positif.

Ia adalah kerana Aliff Syukri telah membuat permohonan maaf secara terbuka apabila menjadi punca kemelut harta peninggalan Allahyrham Abam.

Aliff menjelaskan, dia tidak berniat untuk mengambil kesempatan terhadap perteIingkahan antara balu arwh Nor Hidayah dan Ali Puteh.

” Saya memohon maaf sebab tidak ingin perkara ini diperbesarkan… saya hanya insan yang kerdil, tersepit dan tidak tahu apa sebenarnya 1su ini.

” Tak patut Ali kata saya perlu bertaub4t dan tud0h saya punca korang bergduh padahal korang sudah ada konfIik dah lama”

” Istilah saya mengambil kesempatan, mengaut keuntungan sebenarnya tidak betul… perkara ini ibarat penghiinaan buat saya,” ujarnya kepada mStar.

Dalam pada itu, pengasas kosmetik ini ingin mengambil tindakan und4ng-und4ng terhadap individu bernama Ustaz Abu Syafiq Al-Asy’ary kerana did4kwa memuat naik status memfiitnah terhadap produk keluarannya.

Katanya, tindakan ustaz berkenaan yang menud0h produk Aliff Syukri sebagai hram dan tidak ada kelulusan telah menjatuhkan reputasi perniagaannya.

” Kalau awak nak kata saya belut elektrik saya tak kisah, yang penting saya pakai jam berapa ratus ribu, kasut saya lima ribu, seluar dlam saya tiga ribu tapi jangan tuduvh barang saya hram atau kata saya tiada kelulusan.

” Awa fiitnah. Memang saya suka riiak tunjuk jam tunjuk apa semua sebab memang karektor saya macam ni. Saya tak sentuh pun pasal orang. Awak bukan tuhan nak hukvm saya haram,” ujarnya.

” Awak siapa nak menghiina oang macam tu? Walaupun saya riiak, itu saya dengan Allah. Tapi kamu jangan sentuh pasal barang saya haram atau tiada kelulusan.

” Cakap barang saya hram apa semua, itu apa ustaz? Yang berd0sa itu adalah ustaz bukan saya. Saya takde cerita pun pasal ustaz, pasal tu saya tak balas pun kat IG. Sebab bukan level saya nak bergduh dengan ustaz.

Sementara itu, Aliff Syukri turut meluahkan beliau tidak kisah apa orang lain mahu bercakap pasal dirinya tapi jangan sesekali menghiina produknya.

” Kadang-kadang penghiinaan itu meIampau sangat. Dia cakap saya makan produk hram, meniipu orang ramai. Hakikatnya barang saya memang ada kelulusan kementerian kesihatan Malaysia.

” Selama saya dalam industri kosmetik ini saya tak pernah saman orang. Tetapi bila sampai satu tahap mengaiibkan produk keluaran saya sehingga jualan jatuh, semestinya saya akan ambil tndakan.

” Niat saya bukan untuk menunjukkan siapa kaya tapi mahu membela nasib (pekerja). Boleh sentuh pasal saya tapi jangan sentuh pasal produk sebab nak buat bukan senang.” akhiri Aliff Syukri.

Video

Sumber : mstar/Transformasi

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook  Oh Media

Be the first to comment on "Sy Tak Sentuh Pun PasaI Awk Ustaz. Kau Siapa Nak Hiina Org Camtu’. Aliff Syukri Mahu Sam4n Ustz Abu Syafiq"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*