“Jangan cerita pasal sy, ceritalah pasal kerajaan” – Dato Aliff

Enggan terus-menerus dipers4alahkan Aliff Syukri hari ini tampil memohon maaf secara terbuka kepada pihak yang terjej4as susulan sesi wawancara dilakukannya bersama balu allahy4rham Abam, Nor Hidayah Mohd Ali.

Meskipun kewajaran untuk berbuat demikian mengvndang tanda-tanya pada usahawan produk kosmetik itu, akhirnya dia tetap akur demi menghentikan 1su terbabit daripada terus berpanjangan.

“Sebenarnya, saya sendiri masih tertanya-tanya kenapa perlu minta maaf? Jangan salahkan saya atas kebenaran yang berlaku. Saya hanya jadi asbab mengapa perkara ni diketahui orang.

“Tapi tak mengapa. Biarlah berdamai, saya tak nak dipersa4lahkan sama seperti 1su adik Balqis yang pernah terjadi sebelum ni. Saya nak tutup cerita sampai sini saja.

Cerita Pasal Kerajaan

“Buat apa nak cari gaduvh dengan orang, nanti m4ti mengejut. Ni dah nak dekat bulan puasa, biarlah saya meng4alah. Jangan bercerita pasal saya, ceritalah pasal situasi dalam kerajaan sedang berlaku sekarang.

Justeru, saya Aliff Syukri Kamarzaman mohon maaf. Saya tujukan kepada Ali Puteh, Nor Hidayah, keluarga mereka dan seluruh rakyat Malaysia,” katanya yang bersetuju bertemu semua pihak bagi menjernihkan keadaan.

Aliff berkata demikian dalam satu sidang media khas yang diadakan di pejabatnya di Kota Damansara, Petaling Jaya.

Ketika sidang media pada 21 Februari lalu, Ali menasihatkan jutawan itu agar bertaub4t selain memohon maaf kepada ibunya kerana meme3cahkan hubungan silaturahim kedua-dua belah keluarga yang selama ini dipelihara dengan baik.

Terdahulu, Aliff menziarahi Nor Hidayah dan anaknya, Syed Uthman Hamzah Al-Juffrey Syed Umar Mokhtar Al-Juffrey yang berusia sembilan bulan bertujuan untuk menghulurkan sumbangan selain mengetahui perkembangannya yang terkini.

Bagaimanapun, sesi wawancara berkenaan mengvndang spekula4si nasib Nor Hidayah dan anaknya tidak terbela.

Sementara itu, mengulas mengenai kesesuaian soalan untuk diajukan pula, Aliff menegaskan bahawa kesemuanya sudah dimaklumkan terlebih awal kepada Nor Hidayah sebelum pertemuan tersebut berlangsung.

“Sumpah demi Allah, kalau tahu sampai gadvh, nangis-nangis, memang taklah. Kalau publ1siti lagu ke drama ke tak apa. Kisah macam ni hanya menga1bkan saya saja.

“Sesi temubual itu dimuat naik di Facebook saya, bukan YouTube. Ramai orang salah tafsir kata saya nak buat keuntungan,” katanya.

Aliff berkata, dia mempunyai bvkti bahawa Nor Hidayah dengan rela hati sudi berkongsi masalah yang sedang dialami.

“Sebenarnya tanpa paksaan pun Hidayah sendiri ingin bercerita. Dia yang cakap nak bercerita sebab tak ada orang nak wawancara dia.

“Saya ada bvkti video lain (kandungan wawancara), hampir tiga jam, macam drama sinetron, tapi biarlah saya simpan sebab tak mahu keruvhkan lagi keadaan.

“Tapi jika terp4ksa baru saya muat naik ke media sosial bagi mengelakkan saya terus dipers4alahkan,” katanya

Alhamdulillah. Semoga mereka bermaaf-maafkan. Sekarang rakyat boleh tumpu kepada 1su lebih besar sedang melanda Malaysia

 

Sumber: Dunia Dan Akhirat

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook  Oh Media

Be the first to comment on "“Jangan cerita pasal sy, ceritalah pasal kerajaan” – Dato Aliff"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*