“Tak Kisah Mufl1s, Saya Akan S4man Balas RM1 Bilion!” – D4kwa Terh1na, Pendakwah Bebas S4man Aliff Syukri!

Pend4kwah bebas Ustaz Abu Syafiq Al-Asy’ary bertegas mahu menuntut saman malu terhadap usahawan kosmetik popular Datuk Seri Aliff Syukri.

Saman itu merujuk kepada sesi live Aliff Syukri yang did4kwa telah mengh1na dan memalukannya.

“Saya akan jumpa peguam saya di Malaysia untuk membawa k3ssam4n ke atas Aliff Syukri dan akan tuntut RM1 bilion. Saya akan saman RM1 bilion!

“Saman ini kerana menghina saya dan pihak kami telah mengambil kenyataan serta bvkti untuk membuat sam4n malu terhadap Aliff Syukri.

“Kalau dia saman saya dan andainya kalah atau muflis saya tak kisah sebab dah biasa dengan miskin,” katanya dalam sesi live di Facebooknya baru-baru ini.

Kenyataan itu dinyatakan selepas sesi live dan sidang media Aliff Syukri pada Isnin.

Abu Syafiq sebelum ini mempertikaikan tentang kesahihan status halal salah satu produk yang dikeluarkan syarikan Aliff Syukri.

“Saya ada mempersoalkan tentang salah satu produknya yang belum ada sijil halal dari Jabatan Agama Islam (Jakim). 

“Sijil halal yang ditunjukkan ketika sesi live bukan produk yang saya maksudkan tetapi produk lain,” jelasnya.

Tambah Abu Syafiq, sebagai ahli agama yang bertauliah, teguran yang disampaikan demi kebaikan semua pihak termasuk Aliff Syukri sendiri.

“Saya pun tak nak gaduh sangat, nak bagi teguran saja sebagai orang yang bertauliah. Salahkah saya menyebabkan dia membuat permohonan maaf?

“Selepas Aliff Syukri memohon maaf, dengan itu saya juga memohon maaf dan membuang video saya terdahulu. Tetapi lawan tetap lawan,” tegasnya.

RM 1 Billion saya akan saman balas Aliff Syukri

Posted by Ustaz Abu Syafiq Al-Asy'ary on Monday, February 24, 2020

Aliff Syukri pada Isnin menuntut permohonan maaf daripada Abu Syafiq yang melemparkan f1tnah dan mengajak orang awam memboikot perniagaannya.

 

Sumber: Gempak

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook  Oh Media

Be the first to comment on "“Tak Kisah Mufl1s, Saya Akan S4man Balas RM1 Bilion!” – D4kwa Terh1na, Pendakwah Bebas S4man Aliff Syukri!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*