“Yang Mak Cik Fikir, Anak Yang Dah Pergi… Tak Fikir Benda Lain,” – Ibu Arwah Abam – Media Hiburan

Selepas arw4h pelakon dan pelawak, Abam Bocey men1nggal dunia pada 10 Februari lalu, ibu kepada arw4h Abam, Sabariah Arshad menjelaskan dia tidak berhubung dengan menantunya, Nor Hidayah Mohd. Ali rentetan pelbagai 1su yang timbul, tempoh hari.

Malah jelasnya lagi, dirinya juga enggan memikirkan 1su kontr0versi yang terkait dengan keluarga dan menantu, Nor Hidayah Mohd. Ali.

Sebaliknya, Sabariah kini hanya mahu memikirkan akan nasib selepas kehilangan anak tersayang.

“Dia tak berhubung dengan mak cik sebab mak cik rasa dia tak ada nombor telefon mak cik dan mak cik pun tak ada nombor telefon dia. 

“Saya hanya tahu nombor yang sudah disimpan dalam telefon dan semuanya nombor telefon anak-anak,” kata Sabariah. 

Pada masa sama, dia juga memilih untuk tidak ambil pusing dan terserah kepada t1ndakan menantunya yang bertindak keluar rumah selepas kem4tian suami.

“Mak cik tak ada cakap apa-apa pun… dia nak keluar ke, tak nak keluar ke, mak cik tak kisah yang mak cik fikir anak mak cik yang dah pergi tu, tak fikir benda lain.

“Tak ada nak fikir dia nak keluar ke, dia nak masuk ke yang mak cik fikir anak mak cik yang dah pergi tu.

“Siapa yang nak tanggung mak cik makan, saya fikir itu,” terangnya jujur.

Terdahulu, Sabariah ditemui pada Majlis Tahlil anjuran Astro Warna di Masjid Wilayah Persekutuan, Kuala Lumpur, pada Khamis.

Kisah keluarga Ali menjadi perhatian selepas usahawan Aliff Syukri ada melakukan sesi temu bual bersama balu Abam, Nor Hidayah secara live di Facebook.

Menerusi temu bual berkenaan, usahawan dipercayai ada bertanya beberapa soalan  menyentuh beberapa 1su sensitif hingga menimbulkan reaksi pelbagai netizen, termasuk keluarga arw4h.

allahy4rham Abam atau nama sebenarnya Syed Umar Mokhtar Syed Mohd Redzuan men1nggal dunia di kediamannya, di Gombak ak1bat dem4m pan4s.

Atas perkara yang berlaku hingga mencetuskan viral, pihak keluarga arw4h dan Aliff Syukri sudah pun melakukan sidang media secara berasingan bagi menperjelaskan situasi.

 

Sumber: MH

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook  Oh Media

Be the first to comment on "“Yang Mak Cik Fikir, Anak Yang Dah Pergi… Tak Fikir Benda Lain,” – Ibu Arwah Abam – Media Hiburan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*