Mengejutkan Abam tak pernah sebarkan benda ni. Tak sangka adiknya Ali Puteh bongkarkan sesuatu yg membuatkan warganet tergamam tentang abangnya.

”Kepada Norhidayah (kakak ipar), apa yang telah saya katakan itu di laman sosial telah saya tarik balik dan saya sanggup memohon maaf secara terbuka. Apa kita berada dalam sifat am4rah benda (status menghi1na) itu keluar.

Itu kata-kata Ali Puteh yang enggan memanjangkan k0ntr0versi persngk3taan dengan b4lu abangnya Abam Bocey, dan menyatakan kesediaan mahu berjumpa kakak iparnya untuk memohon maaf. Ali atau nama sebenarnya, Syed Ali Mubarak Syed Mohd Redzuan, 31, berkata dia merancang bertemu kakak iparnya, Siti Nurhidayah Mohd Ali, secara tertutup bagi menyelesaikan kem3lut itu.

”Sekiranya keadaan menjadi bertambah tervk, kami akan kumpulkan semua wang sedekah orang ramai dan serahkan kepada Nurhidayah di rumahnya. Di situ sesi permohonan maaf antara kami akan berlaku. Namun, ia dibuat secara tertutup kerana kami tak mahu ai1b keluarga terus dijaja,” katanya pada sidang media di sini, hari ini.

Anggota kumpulan Puteh ini turut memohon maaf kepada kakak ipar berikutan status berbaur em0si dan k4sar yang dikongsi di laman sosial, baru-baru ini. ”Saya mendapat tahu mengenai kenyataan yang dikeluarkan Nurhidayah apabila ramai yang menelefon saya untuk bertanya. Saya sangat terkejut dan mengucap panjang.

”Dalam keadaan mar4h, saya terus memuat naik status itu. Pada kesempatan ini, saya ingin meminta maaf kepada kakak ipar atas kesilapan yang dilakukan,” katanya. Kontr0versi 1su membol0t harta terc3tus apabila Nurhidayah memberitahu dalam temubual yang dibuat secara langsung melalui Instagram (IG) usahawan kosmetik, Datuk Seri Aliff Syukri, mend4kwa ada beberapa kekangan yang dihadapinya selepas pem3rgian Abam. Ini termasuk 1su harta peningg4lan seperti kereta yang dikatakan diurus keluarga Abam.

Bagaimanapun, semalam, melalui temubual secara langsung di IG, Ali menafikan d4kwaan dia mahu membolot harta sambil menyatakan alasan berbuat demikian. Menjelaskan perkara tersebut, ketika sidang media Ali turut menjelaskan bahawa bapa kandung mereka iaitu Syed Mohd Redzuan sebenarnya masih hidup.

Ali menyebut perkara itu ketika bercakap tentang individu yang berhak ke atas harta peningg4lan Abam dan dia memahami sebagai adik dia tiada hak untuk menuntut. ”Saya tidak akan tuntut walau satu sen sebab bukan hak saya. Yang perlu dituntut adalah balu, waris, ibu dan bapa.

”Untut pengetahuan umum, bapa kami Syed Mohd Redzuan masih hidup. Memang masa Abam ada dia tidak war-warkan yang bapa kami masih hidup. Sebenarnya bapa Syed Mohd Redzuan itu masih hidup dan perlu difaraidkan seperti individu yang saya sebut tadi.” kata Ali.

Sumber: bharian

Terkejut Ada Sorang Individu Ini Tampil d3dahkan Sesuatu Tentang B4lu Abam. Abang Kandungnya Juga Sahkan Perkara Yang Did3dahkan Itu.

pem3rgian Abam dikatakan khusnul khatimah dimana antara pem3rgian yang dicemburui. Ramai yang tidak tahu kebaikkan yang dibuat oleh Abam sehingga lah beliau pergi tinggalkan kita semua. Abam tingg4lkan seorang b4lu, Nor Hidayah serta seorang anak lelaki, Syed Uthman Hamzah Al-Juffrey Syed Umar Mokhtar Al-Juffrey kini berusia lapan bulan.

Semenjak pem3rgian Abam, memang jarang kita nampak isteri beliau muncul atau beri apa apa kenyataan. Jika ada gambar, nampak tenang di wajah beliau tetapi dalam hati tiada siapa yang tahu. Tiba-tiba segala kebaikan telah bertukar kepada 1sukekeluargaan disebabkan penggunaan atau pembahagian harta Abam. Sehingga kini pihak Hidayah meminta untuk memberikan mereka masa dan menghorm4ti Hidayah yang masih dalam edah.

Terbaru, abang kepada b4lu Abam Bocey, Siti Nurhidayah Mohd Ali iaitu Azmier mengesahkan nombor akaun bank yang dimuat naik seorang individu di laman Instagram, hari ini adalah milik adiknya. Azmier berkata, pihaknya memberikan nombor akaun itu selepas ada pihak bertanya dan mahu memberikan sumbangan.

“Betul, ia nombor akaun adik saya, Hidayah. Ada orang minta sebab ingin memberi sumbangan. Jadi, kami bagi nombor akaun baru. Segala sumbangan masuk terus ke akaun itu,” katanya kepada Harian Metro. Terdahulu, pengguna laman IG memuat naik status dengan menyatakan nombor akaun (Public Bank) Siti Nurhidayah.

“Assalamualaikum, atas nasihat bank, sahabat kita Dayah atau Siti Nurhidayah (b4lu allahy4rham Abam) telah membuka satu akaun baharu untuk sebarang sumbangan kepada Dayah dan anaknya Hamzah. Sekali saya tegaskan, ini adalah atas inisiatif saya sendiri dan tanpa paksaan. Dan juga saya tak paksa mana-mana individu yang nak bersedekah. Jelas? Tiada 1su,” tulis pengguna IG itu.

Sumber: Harian Metro

Setelah Lama Berdiam Diri Akhirnya Abang Kandung Isteri Abam Pula Tampil d3dahkan Sesuatu Yang Tak Dijangka Warganet. Rata Rata Warganet Terkejut Dengan Apa Yang Did3dahkan.

1su antara pelawak Ali Puteh dan isteri kepada Abam iaitu Nor Hidayah semakin mendapat perhatian warganet di laman sosial. Ahli keluarga balu Abam tampil bersuara. Abang kepada Nor Hidayah yang dikenali sebagai Sir Azmir memberitahu pihak mereka sekeluarga memilih untuk berdiam diri kerana menghorm4ti adiknya yang masih dalam tempoh edah.

Malah, Sir Azmir turut memohon agar semua orang mendoakan Nor Hidayah dan anaknya, Syed Uthman Hamzah berada dalam keadaan baik. “Mohon maaf ya, saya wakil keluarga dan Hidayah tak dapat nak beri apa-apa penjelasan berkenaan hal yang tengah panas ini buat masa sekarang bagi menghorm4ti Hidayah yang sedang menjalani tempoh edah.

“Mohon sama-sama doakan dia dan anaknya, Hamzah baik-baik sahaja. Maaf sekali lagi daripada pihak saya, Hidayah dan keluarga,” katanya ketika dihubungi mStar. Hidayah nafi mahu bolot kesemua harta pus4ka. Pada Jumaat, adik kepada Abam, Ali Puteh tampil menjelaskan segala d4kwaan Nor Hidayah dan menafikan keluarganya ingin membol0t kesemua harta pusaka Abam.

Menerusi sidang media tersebut, Ali turut memberitahu dia berkecil hati dengan Nor Hidayah kerana mengeluarkan perkataan berbunyi ‘jangan makan harta anak yatim’ kepada ibunya, Sabariah Arshad, 63. Ungkapan itu dikeluarkan ketika ada pihak datang ke rumah mereka untuk menuntut hut4ng Abam pada hari keempat pem3rgian Abam.

Turut jemput keluarga Hidayah. Dalam pada itu, Ali juga memberitahu dia ada menjemput Sir Azmir serta Nor Hidayah untuk menghadiri sidang media yang diadakannya itu. “Saya ada menghantar jemputan kepada abang Hidayah untuk mereka sekeluarga hadir ke sidang media bagi menjelaskan semua perkara.

“Tapi mereka tidak dapat hadir kerana masih perlu perbincangan antara keluarga,” kata Ali. Sebelum ini, video Nor Hidayah mend3dahkan kereta milik suaminya diambil keluarga mentua dan tidak dapat harta peningg4lan ketika ditemu bual usahawan kosmetik Datuk Seri Aliff Syukri mengundang kemar4han Ali.

Ali tidak dapat menahan kemar4hannya memuat naik status berbaur hin4an terhadap Nor Hidayah namun telah memadamnya sebaik sahaja menerima pelbagai kritikan. Abam atau Syed Umar Mokhtar Syed Mohd Redzuan, 32, pergi menghadap illahi pada 10 Februari lalu selepas dua hari mengalami dem4m. Anggota kumpulan Bocey itu tinggalkan seorang isteri, Nor Hidayah, 28, dan anak lelaki bernama Syed Uthman Hamzah yang kini berusia lapan bulan.

 

Sumber : mstar/Terengganu TV

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook  Oh Media

Be the first to comment on "Mengejutkan Abam tak pernah sebarkan benda ni. Tak sangka adiknya Ali Puteh bongkarkan sesuatu yg membuatkan warganet tergamam tentang abangnya."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*