“Saja d3ra hati orang m4ti laki sebab rating” – Netizen Kec4m Indonesian Idol Gunakan Pend3ritaan BCL Untuk Komersial

Macam yang korang tahu, Bunga Citra Lestari merupakan juri tetap untuk Indonesian Idol malah kem4tian Ashraf Sinclair sendiri berlaku selepas BCL pulang dari menjadi juri.

Semalam, BCL telah kembali ke dalam rancangan Indonesian Idol sebagai juri selepas tugasnya sebelum ini diambil alih sementara oleh Rossa.

Namun, apa yang membuatkan suasana di pertandingan nyanyian ini berubah menjadi dvka bila penyanyi terkenal Indonesia menyanyikan lagu barunya yang dibuat untuk BCL bertajuk, Tak Mungkin Bersama.

Macam yang korang boleh tengok dalam video dekat bawah ni, ketika Judika menyanyikan lagu terbarunya, BCL di kerusi juri dah teresak-esak tak dapat menahan kesedihannya sebelum dipelvk Ari Lasso.

Ekoran dari stunt yang dibuat oleh Indonesian Idol pada hari pertama kepulangan BCL selepas tr4gedi yang men1mpa dirinya ini, ia telah menjadi kec4man netizen di Twitter.

Mana taknya, netizen merasakan, Indonesian Idol sepatutnya lebih peka dan sensitif untuk menjaga hati BCL yang berniat nak teruskan bekerja kerana dah sain contract dan bukan tambahkan kesedihan dengan persembahan seperti ini.

Maybe, Judika pun terpaksa buat persembahan ni sebab d1suruh, apa-apa pun, stesen TV patut lebih peka dan pandailah hormat orang sikit.

Admin tetap respect BCL kerana cuba juga untuk bekerja dan tak hampakan peminatnya walaupun lvka masih berbekas. Moga BCL terus kuat!

 

Sumber: Lobak Merah

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook  Oh Media

Be the first to comment on "“Saja d3ra hati orang m4ti laki sebab rating” – Netizen Kec4m Indonesian Idol Gunakan Pend3ritaan BCL Untuk Komersial"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*