Adik Yana Samsudin Men1nggal Dunia Dalam Tidur, Baru Terima Cahaya Mata 37 Hari Lalu. Al-Fatihah…

Khabar dvka ini dikongsikan pelakon Yana Samsudin di laman Instagram.

Adiknya, Muhammad Fahmi Harith bin Samsudin telah men1nggal dunia pada 3 Mac 2020.

Menurut Yana, jena4zah kini berada di Bahagian Forensik h0spital Klang, Tengku Ampuan Rahimah dan akan dibawa ke tempat kelahirannya, Yong Peng, Johor untuk dikebumikan.

“4 March 2020 : Assalamualaikum WBT… Innalillahi wainna ila hirojiun.. Al Fatihah buat allahy4rham adik saya: Muhammad Fahmi Harith Bin Samsudin (7/3/1990-3/3/2020).

“Beliau telah kembali ke rahmatullah semalam 03 Mac 2020. Buat yang mengenali arw4h dan ingin bertemu dan menyolatkannya arw4h akan berada di Bahagian Forensik h0spital Klang Tengku Ampuan Rahimah di antara jam 10.30am – 11.30am.

“Seterusnya arw4h akan di bawa ke tempat kelahirannya di Yong Peng Johor di no 25 Jalan Kota Impian 3, Taman Kota Impian 3, 83700 Yong Peng Johor seterusnya di kebumikan di Tanah Perkvburan Islam River Estet Masjid Besar Yong Peng, Johor.

“Boleh hubungi abang iparnya @fadzilzahari 0126952969 dan adik nya @cikmudawannyx,” kongsinya.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

4 March 2020 : Assalamualaikum WBT… Innalillahi wainna ila hirojiun.. Al Fatihah buat allahyarham adik saya: Muhammad Fahmi Harith Bin Samsudin (7/3/1990-3/3/2020) . . Beliau telah kembali ke rahmatullah semalam 03 Mac 2020. Buat yang mengenali arwah dan ingin bertemu dan menyolatkannya arwah akan berada di Bahagian Forensik Hospital Klang Tengku Ampuan Rahimah di antara jam 10.30am – 11.30am. . . Seterusnya arwah akan di bawa ke tempat kelahirannya di Yong Peng Johor di no 25 Jalan Kota Impian 3, Taman Kota Impian 3, 83700 Yong Peng Johor seterusnya di kebumikan di Tanah Perkuburan Islam River Estet Masjid Besar Yong Peng Johor. . . Boleh hubungi abang iparnya @fadzilzahari 0126952969 dan adik nya @cikmudawannyx

A post shared by Yana Samsudin (@yanasamsudin) on

Difahamkan, arw4h adiknya baru sahaja menerima kelahiran cahaya mata dan isterinya kini berada di Sarawak untuk menjalani proses berpantang.

“Innalillahwainalillahirojiun… lately ni bila baca berita orang men1nggal dan ziarah orang men1nggal.. rasa terlalu sayu.. sampai rasa nak elak pun ada sebab tak dapat bayangkan kalau terjadi kat diri sendiri. Hilang abang, hilang ayah hilang suami sekelip mata. .

“Rupanyaa hari ni… Aku kehilangan adik aku.. Ya Allah .. macam mana nak ada kekuatan diri ni.. satu satunya lelaki dalam adik beradik, baru jadi ayah 37 hari…..

“Dik… ada bagitau Nana yang nak balik Yong peng minggu ni kan sebab nak sambut birthday sekali? Rupanya betul akak bawa ko balik dik… kejap lagi kita jumpa Nana dan Fattah , mak abah dan semua ya.. .

“Dik.. akak halalkan segalanya dunia akhirat… Dik , ko seorang yang memudahkan urusan orang lain.. ada masalah diam.. takda masalah pun diam.. .

“Tak da apa lagi akak boleh cakap , akak dah s4kitkepala s4kitmata menangis dari siang tadi.. akak terlalu sayang kan ko , tapi Allah lebih sayang kan ko dari segalanya… .

“Ko pergi tanpa kata apa apa kepada kami.. Nana masih pantang kat Sarawak .. ko pergi tinggalkan dunia ni sorang sorang kat rumah tu dik.

“Ya Allah sedih akak dik .. tapi akak tengok di sebalik hikmah semua ni mudahnya kau pergi dik. Semoga Allah ampun segala dosa dan mudah kan urusan di akhirat kelak… amin..

“Mohon doakan Al-Fatihah buat arw4h adik saya Muhammad Fahmi Harith Bin Samsudin. @fahmiharith #achikamie yang men1nggal masa tidur.

“Mohon jika ada salah silap arw4h minta halal makan minum arw4h. Kalau ada apa apa PM saya dan suami saya ya.. @fadzilzahari … yang benar -YS @mizznana88,” kongsi Yana lagi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Innalillahwainalillahirojiun… lately ni bila baca berita orang meninggal dan ziarah orang meninggal.. rasa terlalu sayu.. sampai rasa nak elak pun ada sebab tak dapat bayangkan kalau terjadi kat diri sendiri. Hilang abang, hilang ayah hilang suami sekelip mata. . . Rupanyaa hari ni… 😢 Aku kehilangan adik aku.. Ya Allah .. macam mana nak ada kekuatan diri ni.. satu satunya lelaki dalam adik beradik, baru jadi ayah 37 hari….. . . Dik… ada bagitau Nana yang nak balik Yong peng minggu ni kan sebab nak sambut birthday sekali? Rupanya betul akak bawa ko balik dik… kejap lagi kita jumpa Nana dan Fattah , mak abah dan semua ya.. . . Dik.. akak halalkan segalanya dunia akhirat… Dik , ko seorang yang memudahkan urusan orang lain.. ada masalah diam.. takda masalah pun diam.. . . Tak da apa lagi akak boleh cakap , akak dah sakit kepala sakit mata menangis dari siang tadi.. akak terlalu sayang kan ko , tapi Allah lebih sayang kan ko dari segalanya… . . Ko pergi tanpa kata apa apa kepada kami.. Nana masih pantang kat Sarawak .. ko pergi tinggalkan dunia ni sorang sorang kat rumah tu dik… . . Ya Allah sedih akak dik .. tapi akak tengok di sebalik hikmah semua ni mudahnya kau pergi dik… . Semoga Allah ampun segala dosa dan mudah kan urusan di akhirat kelak… amin.. . . Mohon doakan Al-Fatihah buat arwah adik saya Muhammad Fahmi Harith Bin Samsudin. @fahmiharith #achikamie yang meninggal masa tidur .. . . Mohon jika ada salah silap arwah minta halal makan minum arwah. Kalau ada apa apa PM saya dan suami saya ya.. @fadzilzahari … yang benar -YS @mizznana88

A post shared by Yana Samsudin (@yanasamsudin) on

Al-Fatihah buat Fahmi. Semoga r0hnya ditempatkan di kalangan hamba-Nya yang beriman dan beramal soleh.

Foto : Instagram Yana Samsudin

 

Sumber: MH

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook  Oh Media

Be the first to comment on "Adik Yana Samsudin Men1nggal Dunia Dalam Tidur, Baru Terima Cahaya Mata 37 Hari Lalu. Al-Fatihah…"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*