“Mak Dah Halalkan Susu..”–Sayu Nukilan Terakhir Ibu Sebelum ‘Pergi’ di pagi Jumaat

Sebelum ini Tular kisah mengenai penderi1taan seorang ibu kepada lima orang cahaya mata, yang mengh1dap kans3r lidah sehingga menyebabkan dia tidak lagi boleh bercakap.

Namun hari ini, satu perkhabaran sed1ih diterima apabila dimaklumkan ibu berkenaan dikenali sebagai, Rosimah Ismail, berusia 49 tahun, telah disahkan meni1nggal dunia.

Sukar dinafikan, kasih sayang dan peng0rbanan seorang ibu terhadap anak-anak tiada tandingannya. Malah sebagai seorang anak, telah menjadi tanggungjawab kita untuk menjaga insan istimewa ini terutamanya saat mereka mengalami kesvkaran. Terbaharu, mendapat perhatian ramai luahan dvka seorang anak bernama Nurul Shafina di laman Facebooknya mengenai deri1ta yang ditanggung ibunya sejak kebelakangan ini.

Tak boleh bercakap & lidah sudah meng3ras

Menerusi posting tersebut, Shafina memuat naik beberapa foto memaparkan nukilan terakh1ir yang ditulis sendiri oleh ibunya. Lebih menyentuh hatinya adalah ia merupakan luahan rasa yang terbuku di hati sebelum kedua-dua matanya tertutup rapat gara-gara mengalami b3ngkak. Selain itu, wanita ini tidak dapat bercakap disebabkan lidahnya sudah meng3ras sepenuhnya. Hal ini berikutan deri1ta yang ditangguhnya susulan mengh1dap kans3r lidah tahap empat.

AL-FATIHAHInnalillahiwainnailaihirojiuun.Mendapat Khabar BeritaIbu Kepada Nurul Shafina Dari Penaga, Kepala Batas…

Posted by Penang Kini on Thursday, March 5, 2020

 

Ibu pergi mengadap Ilahi di pagi Jumaat

Menerusi perkongsian Facebook Penang Kini, arw4h yang mender1ita kans3r lidah tahap 4, menghembvskan n4fas terakh1irnya pagi Jumaat yang mulia ini.

Surat terakh1ir dari ibu

Terdahulu, menerusi perkongsian di Facebook anak perempuannya, Nurul Shafina, memaparkan beberap keping surat terakh1ir yang ditulis oleh ibunya.

Nukilah terakhi1r, Mak dah halalkan susu

Melihat sahaja tulisan tangan wanita ini, membuatkan Shafina dan adik beradiknya yang lain gagal menahan air mata. Ibunya memberitahu kemungkinan nota ini merupakan yang terakh1ir dia mampu menulis. Selain itu, wanita berkenaan memaklumkan bahawa dia telah menghalalkan susunya Dalam pada itu, dia turut meminta maaf kepada anak-anaknya di atas segala kesi1lapan dilakukannya sebelum ini.

AL-FATIHAHInnalillahiwainnailaihirojiuun.Mendapat Khabar BeritaIbu Kepada Nurul Shafina Dari Penaga, Kepala Batas…

Posted by Penang Kini on Thursday, March 5, 2020

 

“Mak dah kembali ke Rahmatvllah pagi tadi . Mak berehat la disana. Semoga kita berjumpa lagi di syurga nanti.

Allah sayang mak. Kami semua sayang mak. Mak insan terpilih. Mak dijemput Ilahi dihari yg penuh barakah hari yang mulia. Terlerai sudah penderi1taan mak selama ni. Semoga Allah kuatkan hati piena, abah , kakak dan adik2 untuk terima semua ni . Semoga mak tenang disana

Mak, mungkin kita terpisah antara dua dunia yg berbeza. Tapi mak tetap dihati kami selamanya hingga ke syurga nanti. InshaaAllah. Ameen

Mak tunggu piena tau .Assalamualaikum . Berehat puas2 dekat sana ya mak ”

Kini di Facebook gadis itu, para netizen tidak putus-putus memberikan ucapan takziah dan kata-kata semangat. Semoga r0h puan Rosimah Ismail ditempatkan dalam kalangan hamba Allah yang beriman.

Sama-sama kita Sedekah Dan Bacalah al fatihah buat arw4h.

 

Sumber : Penang Kini & Nurul Shafina/M.B

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook  Oh Media

Be the first to comment on "“Mak Dah Halalkan Susu..”–Sayu Nukilan Terakhir Ibu Sebelum ‘Pergi’ di pagi Jumaat"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*