Tun M Elak Berjabat Dengan 0rang Awam Rupa-rupanya Ini Sebab Yang Ramai Tak Sangka

Melalui sumber maklumat iaitu Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM), sehingga 6 Mac 2020, jam 12 tengah hari, terdapat 28 ke3s baharu (ke3s ke-56 hingga ke3s ke-83) j4ngkitan COVlD-19 telah dilaporkan. Ini menjadikan jumlah kumulatif k3es positif COVlD-19 di Malaysia adalah sebanyak 83 k3es. K3es-k3es positif ini adalah dalam kalangan P4tient-Under-Investigation (PUI) j4ngkitan COVlD-19, kontak rapat, dan Misi Bantuan Kemanusiaan.

Oleh itu, KKM telah meningg4lkan beberapa nasihat buat orang awam dan antaranya adalah disarankan agar mengelakkan bersalaman secara saling bersentuhan tangan, sebaliknya menggunakan pendekatan ‘salam cara Malaysia’ sebagai langkah mengurangkan penul4ran Covld 19.

Tun M ikut nasihat KKM

Menerusi perkongsian video yang telah dimuat naik oleh individu di laman Instagram, video tersebut telah memaparkan kelibat Tun M yang dikerumi oleh orang awam.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

beliau ikut nasihat Kementerian Kesihatan…jangan salam orang ramai kerana malaysia dah ada corona virus… . #MaluApaBossku

A post shared by Romy Irwan Shah @ R.I.S 🇲🇾 (@iamromyirwanshah9977) on

Namun, bekas Perdana Menteri Malaysia ini dilihat mengelakkan daripada bersalam dengan orang awam tetapi masih melemparkan senyuman serta meletakkan kedua-dua tangan didadanya.

Sebagai langkah berjaga-jaga!

Tindak-tanduk Tun M yang elak dari berjabat tangan dengan orang awan ini turut disokong oleh segelintir rakyat Malaysia. Cara ini boleh mengelakkan sebarang kemungkinan yang berlaku.

Kesian pulak tengok Tun ni…

Negara lain pun amalkan macam ni…

Orang ramai juga turut disarankan untuk mengamalkan langkah-langkah pencegahan dan elakkan diri daripada melancong di luar negara disaat penularan coronav1rus ketika ini.

 

Sumber: KKM, Instagram./Slamber media

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook  Oh Media

Be the first to comment on "Tun M Elak Berjabat Dengan 0rang Awam Rupa-rupanya Ini Sebab Yang Ramai Tak Sangka"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*