“Saya Pelik Dengan Diva AA Ini, Anggota Kita Menjalankan Tugas” – Pengerusi Kesatuan Sekerja DBKL Kes4l Dilempar Kata-Kata Kes4t

Pengerusi Kesatuan Sekerja ANULAE Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL), Zakaria Abdullah, melahirkan rasa kes4l terhadap sikap individu dikenali sebagai DIVA AA yang telah mem4ki h4mun mereka.

Semuanya gara-gara kereta individu terbabit (DIVA AA) telah disam4n anggota penguatkuasaan DBKL.

Zakaria yang juga sebagai Naib Presiden II ANULAE Semenanjung Malaysia dan Pengerusi CUEPACS Wilayah Persekutuan dalam satu kenyataan berkata, sebagai  warganegara Malaysia seharusnya mendukung prinsip Rukun Negara sebagai satu amalan hidup.

“Sejak di bangku sekolah lagi kita telah diajar dan dididik tentang ‘kesopanan dan kesusilaan’ yang merupakan amalan murni rakyat Malaysia.

“Saya pelik dengan Diva AA ini. Anggota kita menjalankan tugas. Ada ruang untuk Diva tersebut datang berjumpa Pegawai Kompaun dan masa itu ceritalah puas-puas apa sebenar berlaku.

“Negara kita bukan negara komunis. Semua rakyat berhak dan diberi hak untuk bersuara, mendapatkan hak adil walaupun melakukan kesilapan,” katanya.

Tambah beliau lagi, kesilapan bukan merupakan kesalahan selagi ia tidak dibvktikan bersalah oleh m4hkamah.

“Janganlah kerana kita terkenal dipuja orang, kita boleh sesuka hati mem4ki h4mun anggota perkhidmatan Pihak Berkuasa Tempatan (PBT),” ujarnya kes4l.

Terdahulu tular sebuah video yang dipercayai dimuatnaik pengacara kontr0versi Azwan Ali atau lebih dikenali sebagai Diva AA mem4ki hamun DBKL selepas keretanya dis4man anggota penguatkuasa PBT terbabit.

Menerusi video yang dimuat naik semula di laman sosial Instagram Makcik Pvaka itu, Diva AA ber4ng apabila menerima kertas sam4n sedangkan sudah meninggalkan nota memberitahu tentang mesin pembayaran parkir yang ros4k.

“DBKL!!!! Mesin jahanam, tolong jangan sam4n!!! – Diva AA,” tulisnya pada nota tersebut.

Sambil melemparkan kata-kata kesat, Azwan turut memberi amaran untuk menularkan video dirakamnya di YouTube.

“Ambik kau kena m4ki lepas-lepas hujan ni. Padahal aku dah letak mesej bagai nak gila!

“Kau sekolah tak? Apa kau bod*h sangat? Aku dah letak amaran pun kau sam4n juga! Kau buat-buat tak kenal Diva AA…kau memang puk*mak,” katanya ber4ng.

 

Sumber: Gempak

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook  Oh Media

Be the first to comment on "“Saya Pelik Dengan Diva AA Ini, Anggota Kita Menjalankan Tugas” – Pengerusi Kesatuan Sekerja DBKL Kes4l Dilempar Kata-Kata Kes4t"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*