Tak Puas Hati Prosedur Covid-19, Penumpang China Sengaja Batuk Ke Arah Pramugari

w4bak COVID-19 menjadi semakin serius sehingga kini telah memasuki gelombang kedua. Setiap negara mengambil pelbagai langkah inisiatif kesihatan bagi mengurangkan penularan w4bak ini.

Terbaru, seorang penumpang dari China bertindak kurang ajar apabila sengaja batuk ke arah pramugari Thai Airways di dalam pesawat.

Sengaja batuk ke arah pramugari

Menerusi laporan Mothership, kejadian itu berlaku pada 6 March 2020 di dalam pesawat Thai Airways dari Bangkok menuju ke Shanghai. Dipercayai penumpang berkenaan telah sengaja batuk ke arah pramugari pesawat dan memaksa anak kapal membuka pintu utama pesawat itu.

Hal ini disebabkan kesemua penumpang diarahkan berada di dalam kapal terbang selama 7 jam setibanya di Pudong International Airport di Shanghai.

Tidak dibenarkan keluar

Pramugari itu bagaimanapun mendapatkan bantuan anak kapal lelaki yang lain. Seorang pramugara telah bertindak kas4r dengan menolak kepala penumpang berkenaan ke bawah disebabkan kedegilannya setelah diberi nasihat.

Senior male flight attendant was having none of it, warned her, then a scuffle ensued. He was going to put her in cuffs, but eventually chose not to.

Difahamkan kesemua penumpang tidak dibenarkan keluar dari pesawat setiba di destinasi. Hal ini adalah arahan dan prosedur pemeriksaan tahap kesihatan w4bak coronav1rus itu.

 

Sumber: Fugu M, Mothership/OhBulan

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook  Oh Media

Be the first to comment on "Tak Puas Hati Prosedur Covid-19, Penumpang China Sengaja Batuk Ke Arah Pramugari"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*