“Wuhan-400 Is A Perfect Weapon,” – Buku Terbitan 39 Tahun Lalu Seolah Ramal COVID-19 Dengan Tepat, Luqman Hakim Kongsi Cerita

Mengejutkan bagaimana buku terbitan 10 May 1981 berjudul The Eyes Of Darkness seolah-olah meramal dengan tepat bagaimana v1rus COVID-19 yang berasal dari Wuhan menyer4ng penduduk dunia.

Menurut perkongsian pelakon Luqman Hakim, buku yang diterbitkan di Amerika Syarikat itu turut menceritakan v1rus itu muncul pada tahun 2020 dan ia menyerang sistem pernafasan dan tiada penawar. Bagaimanapun, ia akan hilang secepat ia menyer4ng. v1rus ini dikatakan akan kembali 10 tahun selepas itu.

“Ini scary. Macamana buku yang diterbitkan tahun 1981 boleh ramal v1rus yang semakin membimbangkan masyarakat dunia kini,” jelasnya.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ini scary. Macamana buku yang diterbitkan tahun 1981 boleh ramal virus yang semakin membimbangkan masyarakat dunia kini #covid19

A post shared by Luqman Hakim Malik (@luq_alhakim) on

Melihatkan reaksi netizen, rata-rata setuju pendapat mengatakn w4bak ini telah dirancang daripada awal oleh tangan-tangan ghaib.

Walau bagaimanapun, teori konspirasi yang h4ngat diperbincangkan ini tidak benar sama sekali. Sebaliknya, edisi pertama The Eyes Of Darkness menamakan v1rus tersebut sebagai Gorki-400 kerana muncul dari Kota Gorki.

Perubahan nama ke Wuhan terjadi ketika buku itu diterbitkan kembali pada tahun 1989 ketika Perang Dingin di mana runtuhnya Soviet Union. China difikirkan sesuai menjadi watak j4hat ketika itu dan muncullah Wuhan-400.

Sehingga kini, hampir 120,000 k3sdicatatkan di seluruh dunia dengan 4,287 jumlah kem4tian.

Foto : Instagram Luqman Hakim

 

Sumber: MH

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook  Oh Media

Be the first to comment on "“Wuhan-400 Is A Perfect Weapon,” – Buku Terbitan 39 Tahun Lalu Seolah Ramal COVID-19 Dengan Tepat, Luqman Hakim Kongsi Cerita"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*