Netizen Sedvt Mlnuman Guna Kadb0d Tisu Dalam Blg Straw Challenge

Impak negatif penyedut minuman plastik terhadap persekitaran dan hidupan laut telah mendorong banyak negara untuk melarang penggunaannya.

Ekoran itu orang ramai terpaksa mencari alternatif lain untuk menggantikan straw dalam minuman mereka. Selain straw kertas, silikon, dan keluli, terdapat juga straw yang diperbuat dari bahan-bahan boleh dimakan seperti pasta, beras, dan serai.

Walaupun terdapat banyak pilihan penyedut minuman yang boleh menggantikan straw plastik, beberapa pengguna media sosiall memilih untuk menyedut minuman mereka menggunakan kadbod t1su yang berbentuk silinder.

Dalam cabaran internet yang dinamakan sebagai big straw challenge itu, ramai netizen cuba untuk menyedut minuman dari lubang kadbod yang besar.

Namun rata-rata mereka tidak berjaya menyedut minuman dan hampir lemas kerana tekanan dan kuantiti minuman yang terlalu banyak memasuki mulut melalui straw kadbod itu.

“Dia hampir lemas…”

Sementara itu ada juga yang berjaya melakukan cabaran itu tanpa melemaskan diri atau tersedak.

Cabaran tersebut membuat ramai yang tertanya-tanya mungkin ini puncanya orang ramai berebut untuk membeli t1su tandas sehingga bekalan t1su habis.

 

Sumber: Twitter/Kecoh Habis

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook  Oh Media

Be the first to comment on "Netizen Sedvt Mlnuman Guna Kadb0d Tisu Dalam Blg Straw Challenge"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*