“Demi Negara,” D0ktor ‘Fr0ntline’ Law@n C0vid-19 Lupakan Rehat Raw@t Pesaklt

Ser4ngan Covid-19 yang melanda sememangnya amat menakutkan. Bukan sahaja Malaysia, malahan dunia turut sedang bergelumang dengan w4bak yang melanda.

Untuk mengawal penularan w4bak ini, semestinya petugas-petugas Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) seperti doktor, jururawat dan semua terlibat dilihat begitu bertungkus-lumus dalam membendung penularan w4bak ini.

Gembira dengan tugasan yang diterima

Menerusi perkongsian yang dibuat oleh seorang doktor di h0spital Sultan Ismail, Johor telah berkongsi kisah perjalanan menjadi barisan hadapan memberikan r4watankepada kes-k3spositif Covid-19 di HSI.

Dia yang melakukan demi negara menyambut arahan tersebut dengan senang hati bagi membantu mer4wat kes-k3spositif Covid-19.

Kerja terus-terusan dari 13 Mac

Menurut doktor itu, dia telah mendapat panggilan unutk menjadi barisan hadapan memberikan r4watankepada Covid-19 bersama-sama beberapa orang petugas. Ketika itu, dia hanya sempat mengisi perut dan berehat sebentar kerana baru selesai bertugas dan memerlukannya melaporkan diri sekitar jam 5 petang.

Pada waktu malam, mereka pelu membuat pengenalan kepada sejarah para pes4kitdan mengenal pasti data kesihatan mereka.

Pakaian yang menyesakkan demi keselamatan diri

Tambah Sean Thum, mereka perlu menyiapkan diri dengan segala sut yang menyesakkan dan juga topeng muka yang kedap demi mengelakkan daripada turut sama terkena j4ngkitan Covid-29 daripada pes4kityang positif

Terima kasih kepada rakan sejawat yang begitu gigih

Dia juga sempat memberikan penghargaan kepada para rakan sejawatnya kerana tetap gigih menawarkan khidmat walaupun telah bekerja sejak dari tengah hari dan bersambung sehingga malam serta seterusnya demi beri yang terbaik dalam melawan Covid-19.

Dengan pakaian yang menyesakkan dan kesukaran bernafas normal memberikan mereka cabaran dalam bertugas.

Semoga wab4k ini dapat dibendung segera

Diakahir penulisan doktor tersebut, dia sempat memberikan pesanan kepada para rakyat Malaysia agar terus menjaga kesihatan dan mengikuti segala arahan daripada KKM bagi membendung w4bak ini dari terus mereb4k.

Terima kasih kerana tugas mulia

Sehubungan dengan itu, warganet yang telah membaca perkongsian yang dibuat oleh Doktor Sean ini telah memberikan sedikit pujian dan ucapan terima kash kepada para petugas kesihatan kerana sanggup mempertaruhkan nyawa dan juga masa demi melawan w4bak ini.

Semoga kita sama-sama bekerja dalam membanteras Covid-29 dari terus menular .

Jaga kesihatan juga doktor

Semoga Tuhan membalas jasa doktor & rakan2

 

Sumber : Sean Thum /RoseMerah

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook  Oh Media

Be the first to comment on "“Demi Negara,” D0ktor ‘Fr0ntline’ Law@n C0vid-19 Lupakan Rehat Raw@t Pesaklt"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*