“Dia Datang Dalam Hidup Bawa Berjuta Rahmat,” – Shakilla Khoriri Imbas Detik Lahirkan Anak

Pelakon Shakilla Khoriri mengimbau kembali detik melahirkan cahaya mata sulung, Ameena Sofea pada 14 Mac tahun lalu.

Kongsi isteri kepada penyampai radio,Fizi Ali itu, dia reda dengan proses melahirkan anak secara pemb3dahan (caesarean) seberat 3.7kg.

Kapsyen panjang lebar yang ditulis Shakilla bagi memberi dedikasi buat ulang tahun permata hatinya itu.

“Walaupun ada waktu aku rasa MASA tu berjalan sangat lambab tapi hari ni aku macam nak tarik balik kata2 aku tu.

Aku tak pernah share pasal bagaimana pengalaman aku keluarkan budak bertuah @ameenasofia_ ni.

“Doa aku nak bersalin normal meleset kaw kaw disebabkan tak ada kontraksi walaupun 2 minggu lewat. Tiada bukaan, Tiada laluan , segalanya2 tiada. No pain at all. Kau rasaaaaa budak ni?

“Aku akur untuk belah perut aku walaupun aku tahu sampai m4ti parut pintu keluar budak bertuah ni akan terpahat kat perut aku tu.

“Bila masa aku betul2 akur dan redha , saat tu aku rasa , Ya Allah aku akan jadi Mak ni.

“Kejap lagi doctor belah perut aku keluarkan manusia. Amazing ! Masyallah. Allahukabar!

“Masa dalam OT segalanya berjalan lancar.

“Fizi ada je teman aku dari awal sampai selesai.

“Doctor tenangkan jiwa aku.

Perasaan aku ? KOSONG. Takut TAK. Nervous TAK. s4kitpun TAK. Kepala aku tengah busy fikir betul ke aku nak keluarkan manusia ni? Manusia tu anak aku.

“Aku fikir….fikir…fikir sambil pandang atas, lamunan aku terganggu aku nampak kat cermin atas tu macam ada d4rah banyak keluar dari satu lubang.Banyak GILE !

“Eh , hello tu perut aku lah bodo.

Alaahhhh terus rasa panic.

Tapi kepala masih fikir sebabnya tak s4kitcuma alihkan pandangan. Sampailah sayup2 aku dengar Doctor dan lain2 cakap Alhamdulillah..Fuhhh,”!tulisnya panjang lebar.

Menurut Shakilla,kesakitan yang dialami bagaikan sudah ‘hilang’ apabila pertama kali mendengar tangisan si anak.

“Ok part ni Dram4tic sikit yang aku rasa aku tak patut buat. Berkali2 aku tanya fizi anak kita Girl kan? Seiring dengar @ameenasofia_ menangis , airmata aku setitik mengalir. Tapi kenapa setitik ? WHY ? Tanpa esakan. Sebab aku masih FIKIR ! Lahhh !!!!!

“So to all my friends here, walaupun bukan korang je yang terkejut tengok @ameenasofia_ masa lahir macam boxer aku pun terkejut jugak dan makin ligat kepala aku fikir.

“Aku terkenan boxer ke? Takde pulak… tapi inilah dia PUTERI aku. Nurul Ameena Sofia.

Apa pun dia, bagaimana pun dia. Dengan nama Allah aku sayang dan cintakan budak ni sampai Syurga Allah.

“Dia datang dalam hidup aku dengan Fizi bawa berjuta rahmat dan rezeki yang maha besar. Kebahagian yang paling aku cari selama ni.

“My beautiful daughter @ameenasofia_ ,

HAPPY BIRTHDAY. I love you so very much,” akhirnya.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#💋• . Walaupun ada waktu aku rasa MASA tu berjalan sangat lambab tapi hari ni aku macam nak tarik balik kata2 aku tu. Aku tak pernah share pasal bagaimana pengalaman aku keluarkan budak bertuah @ameenasofia_ ni. Doa aku nak bersalin normal meleset kaw kaw disebabkan tak ada kontraksi walaupun 2 minggu lewat. Tiada bukaan, Tiada laluan , segalanya2 tiada. No pain at all. Kau rasaaaaa budak ni? 😪 . . Aku akur untuk belah perut aku walaupun aku tahu sampai mati parut pintu keluar budak bertuah ni akan terpahat kat perut aku tu. Bila masa aku betul2 akur dan redha , saat tu aku rasa , Ya Allah aku akan jadi Mak ni. Kejap lagi doctor belah perut aku keluarkan manusia. Amazing ! Masyallah. Allahukabar! . . Masa dalam OT segalanya berjalan lancar. Fizi ada je teman aku dari awal sampai selesai. Doctor tenangkan jiwa aku. Perasaan aku ? KOSONG. Takut TAK. Nervous TAK. Sakit pun TAK. Kepala aku tengah busy fikir betul ke aku nak keluarkan manusia ni? Manusia tu anak aku. Aku fikir….fikir…fikir sambil pandang atas, lamunan aku terganggu aku nampak kat cermin atas tu macam ada darah banyak keluar dari satu lubang.Banyak GILE ! . Eh , hello tu perut aku lah bodo. Alaahhhh terus rasa panic. Tapi kepala masih fikir sebabnya tak sakit cuma alihkan pandangan. Sampailah sayup2 aku dengar Doctor dan lain2 cakap Alhamdulillah..Fuhhhh 🥴 . Ok part ni Dramatic sikit yang aku rasa aku tak patut buat. Berkali2 aku tanya fizi anak kita Girl kan? Seiring dengar @ameenasofia_ menangis , airmata aku setitik mengalir. Tapi kenapa setitik ? WHY ? Tanpa esakan. Sebab aku masih FIKIR ! Lahhh !!!!! . So to all my friends here, walaupun bukan korang je yang terkejut tengok @ameenasofia_ masa lahir macam boxer aku pun terkejut jugak dan makin ligat kepala aku fikir. Aku terkenan boxer ke? Takde pulak… tapi inilah dia PUTERI aku. Nurul Ameena Sofia. Apa pun dia, bagaimana pun dia. Dengan nama Allah aku sayang dan cintakan budak ni sampai Syurga Allah. . . Dia datang dalam hidup aku dengan Fizi bawa berjuta rahmat dan rezeki yang maha besar. Kebahagian yang paling aku cari selama ni. . . My beautiful daughter @ameenasofia_ , HAPPY BIRTHDAY. I love you so very much.

A post shared by SHAKILLA KHORIRI (@shakillakhoriri) on

Terdahulu, Shakilla dan Fizi diijabkabulkan pada Februari 2018 dan dikurniakan seorang anak, Ameena Sofia,1 tahun.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#💋• . Walaupun ini bukanlah gambar terbaik tapi gambar ni akan jadi paling berharga untuk kita bertiga. Rindu sudah pasti. Tua itu pasti. Perubahan itu pasti. Mati itu pasti. . . Allah aturkan jalan yang sangat terbaik untuk kita semua. Dari dulu aku selalu salah caturan end up Allah bagi aku caturan yang TERBAIK. Allah still baik walaupu ln aku tak dengar kata DIA. Allah still baik. . . Walaupun aku sekarang tengah perhambakan diri dengan hasad dengki sesama manusia tapi Allah tenangkan aku dengan dua wajah penguat semangat. Walaupun terpaksa telan racun tapi aku tetap kena kuat cari duit dan capai impian aku dan semestinya penguat aku ada disini. Dulu Allah bagi satu , tahun lepas Allah bagi satu lagi tapi yang satu maha hebat aura dia. Rezeki budak terkepit kat tengah dengan muka boring tu lain macam. Allahu. Allah baik. . Syurga aku tu walaupun muka bangun tidur nampak blur2 je orang nya tapi kasih sayang dia melebihi segalanya. Baiknya Allah. Rasa tak layak.Rasa nak nangis. . . My other half , my nyawa @fiziali_ @ameenasofia_ sayang awak dua sampai syurga Allah 🙏🏻 Terima Kasih Allah.

A post shared by SHAKILLA KHORIRI (@shakillakhoriri) on

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#💋• . Gemoknya pipi kita @ameenasofia_ , tapi gemok awak orang suka , gemok saya orang hinaaaaa…Halahhhmakkkk 🥴 . . 📸 @aminmars94

A post shared by SHAKILLA KHORIRI (@shakillakhoriri) on

Foto : Instagram Shakilla Khoriri

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook  Oh Media

Be the first to comment on "“Dia Datang Dalam Hidup Bawa Berjuta Rahmat,” – Shakilla Khoriri Imbas Detik Lahirkan Anak"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*