Angkara Covid-19 Orang Ramai ‘P4nik’ Penuhi Pasar Raya Beli Stok Makanan

k3sCovid-19 telah mencatat jumlah keseluruhan sebanyak 553 k3sdengan jumlah peningkatan 125 k3sbaru. Hal ini telah membuat orang ramai cemas dengan penularan w4bak ini yang semakin menjadi-jadi. Oleh itu, orang ramai telah berpusu-pusu memenuhi pasar raya bagi membeli bekal kerana mempercayai khabar angin di mana perintah ‘lock down’ bakal diisytiharkan.

Makanan dalam tin jadi perhatian

Makanan yang menjadi tumpuan pembeli ialah makanan dalam tin, tepung, beras dan mi segera telah habis dijual. Orang ramai lebih dari kebiasaannya turut kelihatan sedang beratur panjang untuk membayar.

Sanggup beratur panjang

Berdasarkan gambar yang di muat naik di Facebook, ramai pengguna yang mengambil kesempatan memborong keperluan asas seperti t1su dan makan segera bagi membuat stok selama tempoh berkurung di rumah. Orang ramai dilihat membanjiri pusat beli belah di sekitar tempat tinggal mereka.

Stok makanan bakal habis

Bahan m3ntah masakan seperti ayam, nugget segera turut diborong pengguna yang p4nik dengan keadaan gelombang w4bak Covid-19 ini. Tidak terkecuali, roti-roti habis diborong. Sikap berbelanja dalam keadaan panik ini tidak wajar berlaku kerana kerajaan masih belum mengisytiharkan perintah berkurung kepada rakyat.

Habis semua diborong dalam masa sehari

Sumber: Facebook/OhBulan

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook  Oh Media

Be the first to comment on "Angkara Covid-19 Orang Ramai ‘P4nik’ Penuhi Pasar Raya Beli Stok Makanan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*