‘Isteri & 5 Anaknya Positif Covid-19, Nasib Baik Sempat Tengok Arw4h Sebelum Kebumi’- Ustaz Ebit Lew

Semalam, Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) telah melaporkan 2 k3skem4tian ekoran w4bak Covid-19. Kedua-dua k3stersebut membabitkan dua orang lelaki berusia 34 tahun dan 60 tahun.

Menerusi Facebook Ustaz Ebit Lew, dia berkongsi satu kisah sedih di mana dia sempat membuat panggilan video bersama isteri arw4h Muhammad Yusof Bin Haron yang m4ti syahid disebabkan w4bak tersebut. Sedihnya!

Sempat lihat arw4h sebelum kebumi

Sebak menangis baru lepas video call Noradilah wife arw4h Muhammad Yusof b Haron 34 thn m4ti syahid asbab Corona v1rus dan beliau memang ada masalah pernafasan dari sebelum ini. Sebak tengok wife dan 5 anaknya positif covid 19. Tapi semuanya dalam keadaan sihat dan tiada dem4m or ses4k nafas. Seorang lagi anak negatif dan kuarantin ditempat lain. Ya Allah tuhanku. Syukur wife sempat lihat arw4h sebelum kebumi.

Anak yang besar dah tahu. Yang kecil semua belum faham sangat. Anak dari 7bulan sampai 11tahun. Kecil lagi. Tengok mereka berlari dalam bilik sendiri di h0spital JB rasa sebak. Anak-anak syuhada. Terima kasih semua doktor dan nurse di KKM yang berkorban berjuang berjihad disebalik semua ini. Allah selamatkan keluarga pejuang kita semuanya. Selamat semuanya insyaAllah. Hanya syurga dan Redha Allah buat tuan puan semua bahagian depan dalam perjuangan kali ini.

Terus berjuang jaga diri

Saudaraku semua terus kita berjuang jaga diri dan kuarantin diri dan ikut nasihat kkm dan negara kita. Jika ada simptom terus buat pemeriksaan. Kita hadapi sebagai sebuah keluarga. Ini waktu bersatu hati. Supaya ALLAH sayang kita. Rahmat Allah sahaja boleh selamatkan kita.

Dari semalam tak boleh tidur mendoakan semua. Sekali tengok arw4h macam kenal sangat. Siapa yer. Cuba ingat rupanya tahun 2003 dan 2007 dulu kami pernah jumpa di India Pakistan. Dia dulu belajar hafiz Al-Quran. 15 juz juga. Allahuakbar. Ayahnya pend4kwah baik dan pergi ke seluruh dunia di 1cu tapi kini dah bertambah baik dan pulih. Beberapa kali saya jumpa dia di airport mana dalam dunia mesti tengah baca Al-Quran. Terkesan dengan sifat baiknya. Saya baru lepas beri sedikit sumbangan padanya.

 

Sumber: Ustaz Ebit Lew/OhBulan

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook  Oh Media

Be the first to comment on "‘Isteri & 5 Anaknya Positif Covid-19, Nasib Baik Sempat Tengok Arw4h Sebelum Kebumi’- Ustaz Ebit Lew"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*