“Terp4ksa sambut hari jadi di hospital” – Wanita Mengandung Positif Covid-19 Kongsi Pengalaman Dij4ngkiti Cor0nav1rus

Menurut Facebook Kementerian Kesihatan Malaysia, k3skeseluruhan w4bak Covid-19 di negara ini telah menjangkau angka 673 manakala bilangan pes4kityang telah sembuh pula 49 orang. Mesti ramai yang tertanya-tanya macam mana rasanya ditahan di wad h0spital akib4t j4ngkitan Cor0nav1rus ni kan? 

Menurut perkongsian di Twitter, Amy telah berkongsi pengalaman rakannya, Farah Salwani yang telah ditahan di w4d akib4t w4bak ini.

Farah yang juga sedang hamil tiga bulan telah dikuarantin di wad selama 12 hari di h0spital Kuala Lumpur setelah disahkan positif Covid-19. Selain itu, dia juga tidak dibenarkan menerima pelawat sepanjang tempoh tersebut.

Kalau ada yang nak hantar makanan, barangan tersebut akan dibawa masuk oleh jururawat atau petugas kesihatan yang lengkap memakai Personal Protective Equipment (PPE).

Yang lagi menyedihkan, Farah juga tidak boleh berjumpa dengan anaknya dan anaknya telah dijaga oleh adiknya yang turut dikuarantin di rumah. Manakala, suaminya juga dikuarantin di h0spital yang sama.

Wanita ini telah memuat naik insta story tentang pengalamannya menerima raw4tan. Baca ni. 

Alhamdulillah, kini Farah Salwani telah pun sihat sepenuhnya dan telah dibenarkan untuk keluar daripada h0spital.

Selepas pes4kitsembuh, difahamkan bahawa pihak Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) akan ke rumah pes4kitdan membuat disinfection spray untuk membersihkan kawasan tersebut daripada v1rus.

Admin doakan semoga pes4kit-pes4kit yang lain juga akan cepat sembuh seperti Farah. 

 

Sumber: Lobak Merah

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook  Oh Media

Be the first to comment on "“Terp4ksa sambut hari jadi di hospital” – Wanita Mengandung Positif Covid-19 Kongsi Pengalaman Dij4ngkiti Cor0nav1rus"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*