Doktor, suami & bayinya disahkan positif Covid-19 gara-gara pes4kit men1pu

Semalam, Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin telah membuat perutusan khas kali kedua yang merayu agar rakyat mematuhi perintah kawalan pergerakan iaitu duduk di rumah dan tidak keluar bagi memutuskan rantaian j4ngkitan v1rus tersebut.

w4bak Covid-19 (Koronav1rus) pada waktu itu dilaporkan telah meragut 8,842 ny4wa dan 215,018 k3stermasuk dua kem4tian di Malaysia. Namun, masih ada individu di negara ini yang enggan memberi kerjasama.

Disebabkan individu yang tidak bertanggungjawab dan tidak mend3dahkan sejarah perjalanannya, menyeb4bkan orang lain dijangkiti v1rus tersebut.

Menurut Nurfaizal Fariz Sahdan, rakannya yang merupakan pegawai perub4tan disahkan positif Covid-19 disebabkan ada pes4kityang men1pu.

“Hari ini sahabat kami seorang doktor disahkan positif Covid-19. Bukan itu sahaja, suami dan anaknya yang masih bayi pun telah disahkan positif Covid-19.

“Gara-gara seorang pes4kityang men1pu apabila ditanya tentang sejarah perjalanan dan kontak Covid-19,” tulisnya di Facebook.

Nurfaizal menyeru, mana-mana individu yang meng4lami simptom-simptom j4ngkitan v1rus itu bersikap jujur untuk memudahkan pihak perub4tan menjalankan tugas.

“Tolonglah jujur agar anggota kesihatan dapat bersedia menerima kehadiran anda. Menangani Covid-19 adalah tanggungjawab kita rakyat Malaysia,” tulisnya.

 

Sumber: Nurfaizal Fariz Sahdan/Berita Panas

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook  Oh Media

Be the first to comment on "Doktor, suami & bayinya disahkan positif Covid-19 gara-gara pes4kit men1pu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*