“Berc4kap orang bukan main, kau punya menunjuk bersusun..”- Emelda Rosmila Sekolahkan Netizen Sehingga Minta Maaf!

 

KUALA LUMPUR: Pelakon, Emelda Rosmila memberi peng4jaran terhadap netizen yang suka menghvkum golongan selebriti tanpa usul periksa.

Menerusi akaun Instagram (IG), isteri pelakon dan pengarah, Adlin Aman Ramli meletakkan paparan skrin, sekali gus mempr0mosikan beberapa individu yang l4ntang mengec4m membabitkan 1su pertik4man lid4h antara art1s dan netizen yang h4ngat diperk4takan.

Tind4kannya nyata memberi kesan apabila beberapa netizen tampil membuat permohonan maaf akibat perbuatan mereka mengvtuk dan mengejii anak seni.

Emelda berkata, dia tidak bermaksud mahu meng4ibkan sesiapa.

“Ini cara saya mahu memberikan peng4jaran kepada netizen yang tak tahu menghorm4ti individu lain. Kalau lihat cara tutur, saya jadi takut.

“Artis pun manusia. Apa hak mereka nak bercakap macam-macam. Saya nak luahkan isi hati saya dalam ruang sendiri, kenapa kamu boleh masuk dan cakap sesuka hati.

 

“Di mana silapnya menyuarakan pendapat peribadi. Dengan penuh rendah hati dan diri untuk bertanyakan adakah mungkin golongan artis dan penggiat seni tidak terkecuali untuk mendapatkan insentif kerajaan dalam dunia dilanda musib4h ini?

“Penggiat seni juga rakyat Malaysia, berhak bersuara untuk diri sendiri. Kenapa perlu kec4m? Kalau saya rasa perlu, saya ambil. Kalau tak perlu pastinya akan dahulukan yang memerlukan. Jangan cetek akal. Em0si menguasai diri hinggakan 0tak di hujung jari,” luahnya.

Pelakon drama Manjalara dan Kekasihku Seru itu memberikan contoh jika aplikasi TikTok memaparkan gelagat individu menayang 4set secara terbuka menerima pujian netizen.

“Tayang 4set, semua komen padu dan ‘merecik’, tetapi apabila bersuara mengenai nasib penggiat seni, cuba bela diri, netizen seperti dir4suk syait4n.

“Adilkah begini? Jika kamu boleh hidup dengan makan nasi bersama ikan kering setiap hari, jangan salah dan cemburvkan orang yang berusaha nak makan daging.

“Mana akaI kamu semua? Saya selalu anggap diri saya kerdil. Saya orang yang sangat merendah diri. Saya letakkan diri saya sama orang lain. Lebih atau kurangnya, saya tetap rasa kerdil. Tetapi, jangan kerana sikap rendah diri ini, kamu boleh buat sesuka hati,” katanya.

Wanita kelahiran Ipoh, Perak itu berkata, dia tidak pernah bertindak sebegini. Ini kerana apa yang dilakukan netizen mel4mpaui batas manusia.

sumber : bharian / hits.allhmt.com

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook  Oh Media

Be the first to comment on "“Berc4kap orang bukan main, kau punya menunjuk bersusun..”- Emelda Rosmila Sekolahkan Netizen Sehingga Minta Maaf!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*