Berita Gembira Untuk Hari Ini! 36 Kes Baharu Dilaporkan, Paling Rendah Sepanjang Tempoh PKP Dan Ada Satu Lagi Yang Semua Patut Tahu..

Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) mengesahkan terdapat 36 k3sbaru C0v1d-19 menerusi sidang media Perkembangan Terkini C0v1d-19 di Malaysia.

Menurut Ketua Pengarah Kesihatan, Datuk Dr Noor Hisham Abdullah, sehingga 20 April 2020 jam 12 tengah hari, terdapat 36 k3sbaru dilaporkan, menjadikan jumlah kumulatif positif 5425 kes. Ini merupakan jumlah harian paling terendah disahkan.

Buat julung-julung kalinya pada gelombang kedua pandemik C0v1d-19, Malaysia mencatatkan sifar kem4tian. Perkara itu diumumkan oleh Ketua Pengarah Kesihatan Datuk Dr Noor Hisham Abdullah dalam sidang media sebentar tadi.

“Sukacitanya tiada k3skem4tian direkodkan hari ini,” katanya. Pada 17 Mac lalu, negara ini mencatatkan dua k3spertama membabitkan seorang peserta perhimpunan tabligh sri Petaling dan seorang paderi di Sarawak.

Sebanyak 98 k3spositif j4ngkitan C0v1d-19 di negara ini dilaporkan telah sembuh dan dibenarkan keluar h0spital.

Perkara tersebut diumumkan oleh Ketua Pengarah Kesihatan, Datuk Dr Noor Hisham Abdullah, dalam satu sidang media sebentar tadi.

Ianya sekaligus menjadikan jumlah kumulatif k3spulih sepenuhnya dan dibenarkan keluar h0spital meningkat kepada 3,295 orang.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Be the first to comment on "Berita Gembira Untuk Hari Ini! 36 Kes Baharu Dilaporkan, Paling Rendah Sepanjang Tempoh PKP Dan Ada Satu Lagi Yang Semua Patut Tahu.."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*