Ketua Skuad Badar Mula Bersuara Dan Cabar Untuk Bersemuka Ustaz2 yg tidak puas hati dgn Ustaz Ebit Liew

Kini trending di sosial media apabila niat murni Ustaz Ebit untuk membantu gologan miskin telah di salah erti oleh sesetengah pihak. Pelbagai d4kwaan telah dilemparkan kepada Ustaz Ebit selepas dia membantu keluarga m1skin di Kedah dengan  berkongsi gambar  serta video kedaifan mereka. Sehingga kini, Ustaz Ebit tidak membuat sebarang kenyataanbalas  atau menjawab sebarang tomahan yang telah di lemparkan kepada beliau

Malahan jika di baca komen-koemn netizan, semakin ramai menyatakan sokongan terbuka atas Ustaz usaha Ustaz Ebit. Apa yang menarik perhatian Ketua badan bertindak Islam yang dikenali sebagai Skuad Badar,  Azhar Mohamad memuat naik satu status meng3cam Ustaz-ustaz yang tidak senang dengan cara yang di tonjokan oleh Ustaz Ebit. Azhar juga memberi no telefon beliau untuk dihubungi jika masih ada lagi mereka yang tidak berpuas hati.

Menurut Azhar lagi, dai mengesa supaya tiada pihak yang cuba menganggu kerja-kerja amal yang dilakukan oleh  Ustaz Ebit. Rakan-rakan NGO Islam sangat menghargai titik peluh dan usaha murni Ustaz Ebit. Akhir sekali, Azhar meningglakan pesanan ini kepada Ustaz yang sak1t hati dengan  Ustaz Ebit

PERHATIAN:

Kepada Ustaz2 yang tidak puas hati dan tidak senang dengan cara Ustaz Ebit Liew, mai tel saya dan saya bagi 2 Nombor 013-5193630 dan 01111892630 kedua-duanya adalah nombor saya, jangan dok ganggu semangat Ustaz Ebit Liew buat kerja membantu warga, sebab saya dan rakan-rakan NGO Islam hargai titik peluh Ustaz Ebit Liew dan semangat kami bersatu dalam perjuangan DEMI WARGA.

Akhir kalam nasihat saya kepada Ustaz Ustaz yang tidak senang dengan cara Ustaz Ebit Liew….”janganlah mengundang mazmumah untuk tinggal dalam hati kamu, takut-takut ianya akan bersahabat dengan Hubbun Dunia dan sukar untuk dihakis dan membuatkan kamu mat1i dalam lakonan”, fahamilah kata-kata saya ini.

Sehingga kini, status Azhar telah mendapat 35k tanda suka, 3.1K komen dan 6.1k perkongsian, yang rata-rata menyokong nasihat beliau

“Mohon maaf…..Sedikit perkongsian…

Walaupun kita bisa berkata-kata, berbicara gah di medan sosial dan berkuliah dengan baik bahkan lantang menyampaikan risalah islam. Akan tetapi, bukan semua perkara2 yang kita katakan itu,kita bisa lakukan.Sabar ya Ustaz. Kami menyokong segala usaha Ustaz, moga2 sentiasa dirahm4ti dan diredhai Allah Subhanahu Wa Ta’ala. Aamiin.Lihat lah sesuatu perkara yang terjadi hatta pergerakan zarah2 sekalipun dengan pandangan mata hati mu……Af’al dan rahmat-Nya…..Jazakallahumu Khairan Khatira.~ bvtaSelain Nya ~”

Umum sedia maklum bahawa, sejak PKP dilaksanakan pend4kwah terkenal, Ustaz Ebit Lew, kian aktif dalam misi kemanusiaannya memberi sumbangan dan bantuan kepada golongan yang memerlukan.

Baru-baru ini, Ustaz Ebit telah membantu sebuah keluarga daif yang tinggal di dalam rumah usang dan serba kekurangan, sehingga pend4kwah itu sanggup menyewakan rumah RM800 sebulan buat keluarga itu.

Kongsi gambar bersama insan yang dibantu

Bagaimana pun, terdapat beberapa pihak bagaikan tidak senang duduk melihat kerja amal yang diusahakan Ustaz Ebit. Ada pula yang mend4kwa, status yang dimuat naik di Facebook, Ustaz Abu Syafiq, seakan tidak bersetuju tindakan pend4kwah itu.

Semalam sosial media agak kec0h dengan kenyataan dari Ustaz Abu Syafiq mengenai hvkum berkongsi gambar keluarga m1skin. Menurut Ustaz Abu Syafiq lagi, Meletak gambar dan video orang miskin yg susah sehingga memalvkan dia adalah ‘a1ib. Har4m!

Hasil semakan di ruangan komen, ramai yang tidak bersetuju dengan Ustaz Abu Syafiq.

Meskipun tidak dinyatakan dengan jelas kepada siapa ia ditujukan, namun berdasarkan komen warganet, rata-rata berpendapat kata-kata tersebut ditujukan kepada Ebit Lew.

” Kami xnampak pd ai1b mereka, tp sebaliknya kepada keperihatinan ust Ebit lew & rakyat malaysia yg sudi sama-sama membantu wang ringgit,walaupun xbanyak..” tulis Anep

” Ustaz cuba renung wajah Ustaz Ebit, fikirkan apa yang telah dia buat, bayangkan kelesuan wajahnya, kepenatan badannya,” tulis Syafiqa

Ustaz Abu Syafiq yang sebelum ini dikenali selepas mempunyai 1su dengan usahawan Aliff Syukri dan Nur Sajat, telah berkongsi di laman Facebook beberapa fatwa mengenai memuat naik foto golongan miskin.

Kenapa segala segi encik rasa encik betul?

Pun begitu, ramai yang tidak senang dengan cara teguran ustaz tersebut yang beranggapan dia seakan-akan mempersoalkan tindakan Ustaz Ebit dengan memberikan pelbagai komen berkenaan status yang ditulisnya.

Walau bagaimanapun, Ustaz Abu Syafiq tidak menyatakan sebarang nama di dalam statusnya, namun jika status itu disampaikan untuk seseorang mungkin ada baiknya diberitahu secara peribadi.

Sumber Musangviral

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Be the first to comment on "Ketua Skuad Badar Mula Bersuara Dan Cabar Untuk Bersemuka Ustaz2 yg tidak puas hati dgn Ustaz Ebit Liew"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*