“Siapa saja yg h3ntam Ustaz Ebit, saya tak teragak utk ke depan” – Adi Putra

Baru-baru ini, tular di laman sosial tentang kekec0han dan beberapa kecaman yang telah dilemparkan kepada  pend4kwah bebas tanah air iaitu Ebit Irawan bin Ibrahim Liew atau lebih mesra di sapa sebagai Ustaz Ebit Lew. Semenjak negara dilanda w4bak peny4kit C0v1d-19, antara insan-insan yang giat membantu orang ramai terutamanya pekerja barisan hadapan adalah Ustaz Ebit sendiri dan perkara ini telah disalah erti oleh beberapa pihak.

Setelah telah lama tidak mendengar khabar dan menyepi dari industri hiburan, pelakon lelaki Mohamed Hadi Putera atau lebih dikenali sebagai Adi Putra ini akhirnya telah meluahkan rasa kesal dan ke tidakpuashatiannya dengan perkara yang sedang tular ketika ini. Tidak hanya berdiam diri, selebriti kelahiran Singapura ini telah menggunakan platform laman sosialnya untuk mempertahankan Ustaz Ebit.

Mendapat sind1ran dari seorang yang juga merupakan pend4kwah bebas, Ustaz Ebit Lew telah mendapat sokongan dari pelbagai pihak berkenaan perkara itu. Individu tersebut telah dikatakan memuatnaik kenyataan yang berbaur sindiran dengan mengatakan perbuatan yang dilakukan oleh Ustaz Ebit adalah perkara yang riak.

Kenyataan individu tersebut telah mendapat kec4man dan dikritik ter0k oleh warganet. Walaupun sudah membuat penjelasan dalam siaran langsung di Fb, perkara ini masih berlarutan dan dib4has oleh warga netizen yang tidak berpuas hati mengenai perkara tersebut.

Sebagai seorang selebriti yang turut berada di pihak Ustaz Ebit, Adi Putra sendiri telah memuatnaik kenyataan yang mengatakan bahawa dia tidak teragak-agak untuk mengambil t1ndakan kepada mana-mana pihak yang membuat kritikan dan kecaman kepada Ustaz di laman sosial. Walau tidak mempunyai apa-apa hubungan d4rah, keikhlasan Ustaz Ebit dalam membantu mereka yang dalam kesusahan ini telah mendapat perhatian Adi Putra dan kebanyakan para netizen sekali.

Kenyataan yang dikeluarkan oleh Adi Putra itu telah mendapat perhatian oleh mereka yang turut menyokong t1ndakan yang bakal dilakukan oleh Adi Putra sendiri. Kebanyakan mereka telah mngalkan banyak komen pos1tif bagi menyokong segala perit jerih yang telah dilakukan oleh Ustaz Ebit selama ini adalah sesuatu perkara yang bagus dan wajar dicontohi bukan seperti apa yang diwar-warkan.

Kebaikan yang dilakukan oleh Ustaz Ebit merupakan sesuatu yang dikagumi dan telah menjadi idola buat ramai orang termasuk Adi Putra sendiri. Semoga kesalahfahaman ini dapat berakhir dengan segera dan dapat diselesaikan dengan baik oleh Ustaz Ebit dan individu tersebut agar dapat menghentikan kecaman negatif terhadap sesama sendiri.

 

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! Kasi Share

Sumber: Instagram Adi Putra/Oren Laici

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Be the first to comment on "“Siapa saja yg h3ntam Ustaz Ebit, saya tak teragak utk ke depan” – Adi Putra"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*