Sebak! Lebih Sebulan Tidak Jumpa Ibu Bapa, Bayi Seakan Tahu Erti Rindu Mer4gam Dan Mer4ung

Tidak mengeluvh atau mengaba1kan tugas, malah ada yang sudah pencen sanggup turun berbakti semula menyelamatkan rakyat. Itulah hakikat hidup barisan hadapan yang patut kita hargai. Mereka rela bergada1 ny4wa demi menghentikan penul4ran w4bak C0vid-19 ini. Namun sedarkah kita, mereka juga mempunyai keluarga yang sedang menunggu kepulangannya. Sudah pasti ada yang tidak dapat menahan rindu apabila terpaksa berjauhan dengan keluarga.

Kisah ini telah diceritakan oleh pemegang akaun Facebook bernama Arda. Dia terpanggil untuk berkongsi kisah seorang pengasuh yang menjaga anak kepada frontliners. Menurut pengasuh tersebut, bayi berusia lima bulan ketika itu seakan tahu makna kerinduan apabila sentiasa mer4ung dan mer4gam. Tambahan pula, bayi tersebut dikatakan sudah lama tidak berjumpa dengan ibu bapanya.

Tidak sedikit pun m4rah atau stre5s, pengasuh itu faham dengan tanggungjawab yang digalas barisan hadapan kerana suaminya juga merupakan seorang polis. Namun, dia kes4l dengan sikap sesetengah individu yang t1dak mahu mendengar 4rahan pihak berkuasa. Baginya, masyarakat perlu memikirkan segala kemungkinan sekiranya ibu bapa anak kecil ini disahkan positif C0vid-19 dan pergi buat sel4manya.

Di akhir posting tersebut, Puan Arda sempat berpesan kepada ibu bapa di luar sana untuk menjaga anak-anak supaya tidak berpeleseran dan mematuhi arahan pihak kerajaan. Mengenangkan nasib frontliners yang disahkan positif C0vid-19, rakyat sepatutnya bersimpati dengan mengambil langkah kekal berada di dalam rumah.

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : Facebook Arda

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Be the first to comment on "Sebak! Lebih Sebulan Tidak Jumpa Ibu Bapa, Bayi Seakan Tahu Erti Rindu Mer4gam Dan Mer4ung"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*