Abu Syafiq cadang nk buat prtubuhan kut1p drma, sekali Pu Amin masuk komen. Mmg Kena Setepek Kat Muka.

Nampaknya Abu Syafiq masih tidak mahu berdiam diri. Selepas tervk dik3cam oleh netizan, ia seolah-olah tidak memberi apa-apa kes4n kepda diri dia. Bahkan Abu Syafiq terus menerus memuat naik status dan video meny1ndir net1zen.

Abu Syafiq juga bercadang untuk buat satu pertubuhan mengut1p derma dan sumbangkan kepada gologan fak1r m1skin dengan kerjasama pihak berku4sa. Namun apa yang menariknya, dia meminta net1zan untuk berkongsi idea nama pertubuhan tersebut.

Dengan nada meny1ndir, Abu Syafiq mahukan nama berbentuk jiw4ng, dan dia menasihati net1zan untuk tidak mak1 dia kerana pendaftar pertubuhan tidak akan membenarkan nama-nama yang kurang elok untuk sebarang pertubuhan.

Abu Syaqif juga ada memberikan no telefon peribadi kepada net1zan, dan mend4kwa menerima masej untuk dish1ir. Berikut status terbaru Abu Syafiq

“Ya Allah…net1zen tidak berhenti diruang komen fB saya sahaja. Mereka hantar WhatsApp. Banyak betul. Dekat berjuta rasanya. Ada yg sempat saya reply ada yg sy bg senyuman sahaja.

“Jgn f1tnah dan laga2 pula. PDRM ada yerk! Slps sy letak nom hp sy. Ada yg msj kata Nak Sih1rkan sy. Sy x ckp apa.” Tulis Abu Syafiq.

“Saya bercadang nak buat Pertubuhan agar boleh kut1p derma dan sumbangkan kpd fak1r m1skin dgn kerjasa pihak atasan. Tolong bagi idea nama pertubuhan. Yg jiwang2 sket. Jangan mak1i pulak. Nanti R.O.S tak terima. Susah saya nak jawab kang!”

Melihat Abu Syqfiq semakin hilan arah, Pu Amin telah meingalkan satu komen di salah satu posting Abu Syafiq.

“dah dah la , cukup la keluarkan apa apa statement , buat video ke , tak perlu dah la , berehat lah , puasa media sos1al, pasal awk semua dok kej1 mengh1na , dah da la tu , kalau ada iman dalam hati stop la merep3k kejap. esok suasana dah ok aktif lah balik . Jangan buat perangai budak budak. Matang sikit ”

Dalam pada itu, PU Amin meneruskan kerja-kerja memberi sumbangan kepada mereka yang kur4ng berkemampuan dan menjadikan Ustz Ebit Lew sebagai contoh dan sumber inspirasi untuk dia terus melakukan kebaikan. Berikut status yang di kongsi PU Amin

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tak sabar nak masuk Ramadhan . Seronok dapat berbuka sama sama , sahur sama sama ahli keluarga tersayang . Walaupun kita di uji dengan musibah covid 19 , tapi pintu rahmat Allah masih terbuka untuk kita berkongsi kasih sayang dan rezeki . Ini bukan bantuan atau sedekah , ini hadiah tanda sayang sesama insan . Tanda syukur Allah masih beri izin berkongsi rezeki ❤️.. . Bagi yang mahu menyumbang boleh salurkan kepada: Mahabbah Al Amin Resources 1209 20100 44098 BANK ISLAM

A post shared by PU Amin (@pencetusummah_amin) on

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ramadhan yang penuh dengan keberkatan. Hari ini 22 keluarga diberikan barang dapur dan makanan. Setiap hari usaha untuk membantu mereka tidak saya lupakan. Alhamdulillah Ya Allah! Mereka tersenyum gembira. Tak henti ucap terima kasih. Tak henti mendoakan kita. Nikmat rezeki bila dapat dikongsi.. . Saya kalau boleh, saya tak nak ada langsung orang yang lapar. Takut esok Allah tanya dekat Mahsyar. Nak jawab macam mana? Semoga semua keluarga yang dapat barang dapur , belanja keperluan, dah tak lapar lagi. Boleh berbuka dan bersahur macam kita juga.. . Terima kasih Ust Ebit Lew kerana inspirasi dan semangat agar sedekah terus dikembangkan. Semoga ummat manusia dapat manfaat.. . Bagi yang nak bantu , boleh salurkan pada : Mahabbah Al Amin Resources 1209 20100 44098 BANK ISLAM

A post shared by PU Amin (@pencetusummah_amin) on

“Hari ini 61 keluarga terus mendapat bantuan. Saya agihkan pada semua agar mereka dapat menikm4ti Ramadhan dengan bahagia..TQ pda Ust Ebit Liew sebab bagi inspirasi pada kita semua untuk berlvmba lvmba buat kebaikan..Tujuan kita share gambar barang dapur dan hasil sumbangan ini adalah untuk mengajak ramai lagi di luar sana untuk berkongsi rezeki kepada golongan yang terjejas pendapatan dan yang memerlukan ketika ini.

Ramadhan lagi 2 hari, mereka seronok sangat dapat hadiah barang dapur ini untuk kegunaan mereka. Tak henti henti ucap terima kasih. Nikmat dapat melihat tersenyum..Dulu saya sekadar nak tolong sikit sikit, tapi sebab ramai yang melihat setiap post saya sudi nak berkongsi rezeki untuk diberikan pada orang orangyang susah. Hari ni kita bantu mereka mana tahu akan datang Allah mudahkan kita dalam urusan kita.

TQ team PU Amin yang tak kenal erti pen4t untuk meneruskan kebajikan ini..Doakan saya terus kuat untuk menghidupkan suasana Ramadhan dengan infaq dan sedekah. Terima kasih semua yang membantu..Bagi yang mahu bantu menyumbang, salurkan pada : Mahabbah Al Amin Resources / 1209 20100 44098 / BANK ISLAM.

“Ajar hati untuk sangka baik. Biar sentiasa tenang dan bahagia. Jadikan penglihatan kita seperti mata lebah,mencari madu dan pen4war walau ditempat s4mpah,bukan seperti mata lalat yang suka melihat kot0ran walau dimana dia berada”., tulis Pu Amin.

Diharapkan para Ustz berhentilah b3rcakaran di media sosial sehingga mengh3ret orang awam sama berbal4h dan k3cam m3ngecam sesama is1am

Sumber : MV

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Be the first to comment on "Abu Syafiq cadang nk buat prtubuhan kut1p drma, sekali Pu Amin masuk komen. Mmg Kena Setepek Kat Muka."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*