DS Najib Bongkarkan Yang Beliau Pernah Kena Sound Dengan Ustaz Abu Syafiq. Rupa Rupanya Ini Cerita Sebenar Punca Perkataan Malu Bossku Dikatakan Haram

Perunding Latihan dan Motivasi sepenuh masa di Amin Idris telah mend3dahkan Abu Syafiq telah menghubungi beliau dan kritik untuk sam4an. Kontrov3rsi di antara pend4kwah bebas, Ustaz Abu Syafiq dan penceramah bebas, Amin Idris berlanjutan sehingga did4kwa bakal dibawa k3ske m4hkamah

Nampaknya hari ni Abu Syafiq ada ‘saingan’ baru. Ini terjadi apabila Najib Razak memuat naik balik video Abu Syafiq pernah menyindir beliau. Tidak berdiam diri, Abu Syafiq pantas memuat naik kenyataan balas dan mengunkit kembali kisah dia pernah menyokong DS Najib ketika dulu

Posting Najib tentang Abu Syafiq

“Cerita 18 Feb 2019 ini. Dulu, saya juga terkena sounding dengan dia. ‘Malu apa bossku’ har4m”

FROM ABU SYAFIQ TO NAJIB

1- Saya Ustaz Abu Syafiq mengucapkan ribuan terima kasih buat Dato’ Seri Mohd Najib Bin Tun Abdul Razak kerana masih ingatkan saya dan teguran umum saya sehinggakan DSN memuatkan video saya dalam facebook beliau. Alhamdulillah.

2- Ya, dari segi pemikiran politik individual sejak akhir sebelum PRU-14 saya memang agak berbeza dengan DSN.PM-8 sekarang Tan Sri Muhyiddin Yassin sendiri pun berbeza dengan DSN bukan?? Maka sememangnya ada saling kritik mengritik disitu. Tiada masaalah asalkan ia dalam kerangka ilmiah dan hujjah.

3- Namun ada cerita antara saya dan DSN ini sebelum perbezaan idea politik tersebut. Pada 2012 DSN difitnah hebat berkaitan 1su Altantbya. Ketika itu berlakunya pertemuan antara ulama pondok dengan DSN di Masjid Bukit Antarabangsa. Saya bersama Agamawan Negara Al-Marhum Dato Uthman El-Muhammady hadir tanda menyokong kepimpinan DSN ketika itu sebagai PM dan menolak f1itnah.

Saya langsung tidak menjadikan 1su hangat yang dikaitkan antara Altantvya dan DS Najib ketika itu sebagai bahan DSN bahkan saya sehingga kini langsung tidak percaya DSN melakukan sesuatu pada AlTantvya.

Benar, hal lain ada saya kritik namun saya tidak pernah fi1tnah DSN pun.

4- DS seharusnya tahu bahawa Baginda Nabi pernah bersabda: “Malu itu adalah dari Iman”. Riwayat Al-Bukhari. Kerana itulah saya menegur slogan berbunyi Malu Apa Bossku yang ketika itu digunakan juga oleh kanak-kanak yang ditangkap kerana merokok dan apabila cikgu bertanya mengapa kamu merokok mereka menjawab Malu Apa Bossku!

Ia dijadikan satu slogan yang kurang baik berbanding baiknya yang dianggap wujud padahal kurang baik bercanggah dengan hadith Nabi tadi.

5- Di akhir ini saya nasihatkan DSN ada baiknya juga DSN memuatkan satu lagi video kritikan keatas DSN serta persoalan pedas TS Muhyiddin Yassin keatas DSN ketika beliau menjadi Timbalan Perdana Menteri bawah DSN tika itu berkaitan 1MDB. Beliau kritik DSN dan sound kaw-kaw keatas DS Najib secara terang-terangan. Beliau kini PM keatas DSN dan PM keatas saya. Sila ingat-ingatkan semula video TSMY tu ye! Wassalam.

Malu apa bossku’ haram – pend4kwah bebas

Seorang pend4kwah bebas menempelak penggunaan perkataan “Malu apa bossku” – sensasi Internet yang diperkenalkan bekas perdana menteri Najib Razak. “Malu apa bossku, haram. Sesungguhnya malu itu adalah (sebahagian) daripada iman. Kau tak ada iman ke? Apa ni?

“Sahabat ajar kita malu, ulama ajar suruh kita malu. “Tiba-tiba kau ajar ‘malu apa bossku’ dalam ketika mana kau terpalit dengan k3smerosakkan negara,” kata Abu Syafiq. Dia berkata demikian dalam video yang dimuat naik di Facebooknya.

Ketika berita ini ditulis, ia telah ditonton lebih 200,000 kali. Dia bagaimanapun tidak menyebut nama Najib secara khusus. Dalam video 56 saat itu, Abu Syafiq juga meminta pihak yang “membawa perkataan itu” supaya bertaub4t.

Dalam status berasingan dia turut menghuraikan lanjut 1su itu, termasuk memetik hadis Nabi Muhammad. Kali ini dia memberikan rujukan jelas kepada Najib dengan memuatkan lakaran gambar Najib menaiki motosikal, yang sering digunakan dalam kempen Najib.

Tidak berdiam diri, Abu mahu Najib mengingat kembali dia mana dia pernah menykong Najib ketika beliau dif1tnah dahulu. Sebelum ini perunding Latihan dan Motivasi sepenuh masa di Amin Idris telah mend3dahkan Abu Syafiq telah menghubungi beliau dan kritik untuk sam4an. Ini terjadi selepas Amin Idris memuat naik status “5 langkah mudah kalau nak jadi macam Abu Syafiq Al-Asy’ary:”

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Be the first to comment on "DS Najib Bongkarkan Yang Beliau Pernah Kena Sound Dengan Ustaz Abu Syafiq. Rupa Rupanya Ini Cerita Sebenar Punca Perkataan Malu Bossku Dikatakan Haram"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*