Hanya dipisah dengan langsir untuk Bilik madu Ketika Mereka Hidup dalam longgokan saampah

Menjadikan cinta sebagai satu landasan untuk membina keluarga adalah satu perkara yang perlu dipertimbangkan. Apa lagi jika seseorang itu belum berkemampuan dan masih ada tanggungjawab yang perlu diselesaikan.

Namun, menerusi satu perkongsian yang dibuat oleh seorang pengguna Facebook dikenali sebagai Natipah Abu, pastinya membuatkan kita ‘s4kitkepala’ dengan situasi yang dihadapi oleh sebuah keluarga.

Duduk dalam timbunan saampah

keluarga tersebut tinggal di sebuah rumah 3 tingkat yang penuh dengan saampah dan barangan kitar semula serta  didiami oleh beberapa orang kanak-kanak serta 2 orang isteri.

Bilik isteri pertama & kedua hanya dipisah langsir

Rumah yang mempunyai tiga tingkat itu dihuni tiga orang dewasa dan dua orang kanak-kanak serta  dipenuhi saampah sarap, Mereka hanya tinggal di tingkat 2 rumah tersebut dengan bilik isteri pertama serta kedua dipisahkan dengan langsir sahaja.

 

Isteri kedua pernah belajar di IPT

Isteri kedua keluarga ini sedang hamil tujuh bulan dan mempunyai seorang anak berusia 2 tahun. Lebih mengejutkan, wanita itu mempunyai tunggakan bayaran PTPTN bermakna dia pernah menuntut di institusi pengajian tinggi.

Bawa keluar ke tempat baru

Susulan daripada aduan jiran tetangga, beberapa pihak tertentu telah membantu mereka keluar daripada rumah tersebut dan memberikan sebuah penempatan baru di rumah flat. Bayaran awal ditanggung dahulu sebelum dilepaskan kepada mereka.

Isteri kedua telah diberi tanggungjawab untuk menguruskan hal tersebut dan segala perkakas asas rumah turut disediakan.

Proses perpindahan selesai

Setakat ini, proses perpindahan mereka semua sudah selesai dan pihak sumber hanya memerlukan bantuan daripada mana-mana agensi untuk menyalurkan sumbangan bagi menanggung kos perpindahan mereka itu.

Perkongsian tersebut diharap dapat memberi ikhtibar kepada semua dalam mengemudi hidup agar tidak tersasar kearah yang lebih memeritkan.

 

 

 

Apa pendapat anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen dan Share Ya. Terima Kasih ! 

Sumber : Natipah Abu/Gf News

Be the first to comment on "Hanya dipisah dengan langsir untuk Bilik madu Ketika Mereka Hidup dalam longgokan saampah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*