“Untung jadi anak VVIP” – Kes L4nggar PKP, Nurul Zahid Dan Suami Didenda RM800 Tapi Ramai Tak Puas Hati

Baru-baru kecoh tentang 1su anak ahli politik negara iaitu Nurul Zahid yang telah melanggar perintah kawalan pergerakan apabila dia dan suami keluar berdua. Padahal masa tu kerajaan cakap hanya seorang wakil keluarga je yang boleh keluar.

Namun, pasangan suami isteri itu telah didenda sebanyak RM800 setiap seorang akibat kesalahan melanggar PKP, lapor Berita Harian.

Hukuman denda itu telah dijatuhkan oleh m4hkamah Majistret Putrajaya hari ini kepada Datuk Nurul Hidayah dan suaminya, Datuk Saiful Nizam Mohd Yusoff.

Kedua-dua mereka telah mengaku bersalah terhadap pertuduhan itu. Namun, hukuman itu telah menimbulkan rasa tidak puas hati dalam kalangan netizen Malaysia sebab katanya denda tersebut tidak setimpal dengan kesalahan yang telah dilakukan.

Mesti RM800 tu dorang boleh bayar sekelip mata je.

Rata-rata netizen tidak puas hati sebab katanya kalau rakyat biasa didenda sehingga RM1000 dan ada juga yang telah dipenj4ra sebab langgar PKP.

Namun, ada juga yang berpendapat mungkin sebab dia dah mengaku bersalah, jadi hukuman denda tersebut dikurangkan.

 

 

Apa pendapat anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen dan Share Ya. Terima Kasih ! 

Sumber: lobakmerah/News Viral

Be the first to comment on "“Untung jadi anak VVIP” – Kes L4nggar PKP, Nurul Zahid Dan Suami Didenda RM800 Tapi Ramai Tak Puas Hati"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*