“Panggil p0lis tak ada hal saya tak t4kut” – Kej4m! Lelaki Gantung Anj1ng Peliharaan Di Dahan Pokok Sampai Menggelupur

Jadi confuse mana satu binatang,, mana satu manusia lepas tengok perbuatan kejam ni.

Video berdurasi 1 minit 37 saat ini sedang viral di Twitter dan mendatangkan kemarahan netizen kerana tindakan kej4m seorang lelaki yang tergamak g4ntung anj1ng di dahan pokok sehingga menggelitat satu badan.

 

Panggil lah p0lis saya tak takut”

Perkongsian yang meraih sehingga 6,000 jumlah shares dari Facebook NGO Persatuan Haiwan Malaysia ini menjelaskan bahawa anj1ng itu dikatakan milik lelaki berkenaan.

Dapat dilihat dia g4ntung anj1ng miliknya di pokok mangga dan berdegil tidak mahu lepaskan tali g4ntung itu, malah mencabar supaya penyelamat laporkan kepada p0lis.

Kejadian ini dikatakan berlaku di Sungai Bidu, Banting Selangor. Pihak Persatuan Haiwan Malaysia sanggup memberi tawaran saguhati RM 3,000 kepada sesiapa yang dapat jejaki lelaki ini supaya dapat buat laporan p0lis dan dapat d1sumbat ke p3njara.

 

Video itu kemudiannya mereb4k ke platform media sosial lain, Twitter kerana tindakan kej4m si tuan tu. Kalau diperhatikan anj1ng tu lepas kena turun dia macam takut nak ikut tuan dia balik, kesiannya.

Boleh tengok video penuh disini

Ketatkan lagi undang-undang orang yang menganiaya haiwan – Netizen

Min tengok pun jadi sedih, marah, ger4m, simpati dekat bila tengok video ni. Kepada korang yang dapat jumpa lelaki ni, boleh whatsapp Animal Malaysia +601120901097 untuk bekalkan maklumat lengkap. Kerahsiaan peribadi dijamin terpelihara.

 

 

Apa pendapat anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen dan Share Ya. Terima Kasih ! 

Sumber : Lobak Merah

Be the first to comment on "“Panggil p0lis tak ada hal saya tak t4kut” – Kej4m! Lelaki Gantung Anj1ng Peliharaan Di Dahan Pokok Sampai Menggelupur"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*