“Saya dip3njara 8 hari, anak Zahid did3nda RM800 siap dapat diskaun. Kenapa berat sebelah?” – Ibu tunggal

Ibu tunggal yang sebelum ini mel4nggar Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) mempersoalkan keputusan m4hkamah terhadap anak dan menantu bekas timbalan perdana menteri, Ahmad Zahid Hamidi atas kesalahan sama.

Datuk Nurul Hidayah Ahmad Zahid dan suaminya Saiful Nizam Mohd Yusoff did3enda RM800 manakala ibu tunggal tersebut, B Lisa Christina dikenakan hukvman de3nda maksimum RM1,000 bagi menggantikan hukvman penjara 30 hari.

“Semasa saya dipe3njara selama lapan hari, perasaan saya h4ncur berkecai kerana tidak dapat melihat anak dan berasa sangat malu. Saya juga terpaksa meminjam wang daripada emak sebanyak RM1,000 untuk membayar de3nda.

“Hari ini (semalam), saya baca anak Zahid hanya diberikan de3nda RM800 atas kesalahan yang lebih besar dan tidak ada hukvman penj4ra dikenakan terhadapnya.“Adakah saya rakyat kelas kedua di negara ini? Kenapa wujud tindakan berat sebelah? Saya perlukan penjelasan berhubung perkara ini,” katanya menerusi laporan FMT News.

Terdahulu, wanita berusia 30 tahun itu keluar membeli sepeket minuman di kawasan berhampiran dan berhenti berbual bersama tiga individu lain sebelum ditahan polis ketika dalam perjalanan pulang ke rumah.

Tempoh penjara ibu yang memiliki seorang anak lelaki berusia enam tahun itu ditukar dengan de3nda selepas hakim mengambil kira kesalahan (pertama) dan dipe3njara selama lapan hari di pe3njara Kajang.

 

 

Apa pendapat anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen dan Share Ya. Terima Kasih ! 

Sumber : https://www.hmtpress.allnws.com/Media Viral

Be the first to comment on "“Saya dip3njara 8 hari, anak Zahid did3nda RM800 siap dapat diskaun. Kenapa berat sebelah?” – Ibu tunggal"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*