“Dah lah bulan puasa, kena kejar kau pulak” -Warga Asing ‘Lari’ Daripada Frontliner Lepas Disuruh Buat Ujian Covid-19

Ujian saringan merupakan salah satu cara yang berkesan untuk mencegah penularan w4bak C0v1d-19. Kita boleh saksikan frontliner akan turun di kawasan PKPD atau kawasan terjejas untuk membuat ujian ini pada beberapa individu yang dilaporkan ‘suspek’ pos1tif C0v1d-19.

Tular di media sosial, seorang warga asing dikatakan berlari-lari antara blok bangunan ketika diminta untuk buat ujian saringan. Ya ampun, penat frontliner tu nak kejar..

Video tersebut telah di muatnaik nzainurrasyiffa di twitter dan mendapat lebih 30k tontonan sehingga kini.

Difahamkan, selepas berlari-lari antara blok, warga asing tersebut kemudiannya lari ke rumahnya sebelum bertindak kunci pintu pagar sehingga frontliner terpaksa mengarahnya untuk membuka pagar tersebut.

Selepas diberi keterangan, warga asing itu akhirnya keluar dari rumah sambil memakai baju dan face mask. Bukan setakat itu sahaja, dia turut dimarahi oleh salah seorang frontliner yang penat mengejarnya.

Kejadian ini dilaporkan berlaku di salah sebuah flat yang dikenakan PKPD.

Apa yang lebih perit, frontliner itu terpaksa naik ke tingkat 4 semata-mata untuk menyuruh warga asing itu buat ujian saringan sahaja. Kesian weyh dah lah bulan puasa.

Dia Malu tu

Dia ingat doc gigi ke, masa kat sekolah dulu nk lari lari..

 

Dalam masa yang sama, ada segelintir netizen yang berpendapat warga asing tersebut sebenarnya lari kerana takut.

Jangan terus label mereka bodoh ye

Kena faham, diorang lack of knowledge

 

Menerusi Twitter KKM baru-baru ini, sebanyak 24 k3sbaharu di kawasan-kawasan PKPD pada 4 Mei lalu. Lihat pada pecahan k3situ, terdapat 2 k3skem4tian yang merupakan warga asing.

 

 

Apa pendapat anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen dan Share Ya. Terima Kasih ! 

Sumber : Lobak Merah

Be the first to comment on "“Dah lah bulan puasa, kena kejar kau pulak” -Warga Asing ‘Lari’ Daripada Frontliner Lepas Disuruh Buat Ujian Covid-19"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*