“Muka Kau Ni Elok Kena Lud4h. Hebat Sangat Ke Kau Ni?” – Fendy Bakry Jawab M4ki H4mun Netizen

 

Memang susah kalau ada yang tidak faham bahasa. Walaupun sudah diterangkan dengan jelas, tetapi masih ada yang tidak faham.

Itulah yang terjadi kepada Fendy Bakry yang kini menjalankan perniagaan menjual Char Kuetiau di Kampung Baru di kedai makannya, Bhenang Kitchen.

Namun, setiap pekerjaan ada cabarannya. Berkongsi satu entri di Instagram miliknya, Fendy Bakry menjawap satu m4ki h4mun daripada seorang netizen.

“Buat apa nama kucipangz. Hahh mungkin suami pada sitisaadiahshafei. Pertanyaan tadi dari si isteri ada ngatakan yang beliau terliur untuk makan dan beliau cakap ada penghantaran ke nilai tak. Kalau tak tak apa.

“Kita nie bila tengok ayat macam tu bermaksud dia berharap agar ada. So kita pn cakap la,  memang jawapan dia tak dak la. Kalau ada pun jauh mungkin taknak bayar untuk delivery,” tulis Fendy.

Tulis Fendy, lebih baik tidak bertanya soalan sebegitu kerana ada rasa kasihan apabila orang yang mengharap tetapi tidak dapat ditunaikan.

“last2 kita plak yang kena. Dicop artis itu ini la. Tak layak dpt layanan la. Dipetik pulak bab kerjaya. Katanya tak tengok Instagram la apa la. Habis awak follow kita, tak naik ke notify ke update dari kita?

“Katanya pulak tak tengok tempat. Padahal kita dah mudahkan customer untuk terus WhatsApp dan siap bagi nombor dah,” tulis Fendy lagi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Thanks sobat @jaydeesm 🖋 . Hye Everthing!!! TEAM!!!! Jom tunjuk kat orang kampung kita.. . Passion sy memang memasak.. Tapi sy tak pandai macam hakak2 semua.. masih lagi belajar.. Berkat kesabaran dan jugak team @bhenangkitchen yang sedia ada maka kami menyajikan rasa yang inshaAllah kena dengan tekak akak & abang.. Terima kasih jugak pada @fendynisme dan jugak peminat2,akak2 makcik2 sbb selalu support sy.. Mungkin lepas nie kami akn sediakn pes buat akak2 semua.. sapa tahu kan..😘 . Owhhhh setiap ISNIN memang ktorg off lain hari onzzz ja.. Tapi kalau ada sapa nak order siap2 untuk esok boleh je whtsapp Putra – 0143274463 ( everthing pertanyaan whatsapp terus) . Jemput la ke @monster_kg.baru LEPAS PKP OK..

A post shared by Fendy Bakry (@fendybakry) on

Tambah meny4kitkan hati, pelanggan tersebut memberitahu dia melihat Instagram Nora Danish.

“Habis Nora Danish duk nilai ke sis? Kat sini penggunaan customer always right tak boleh pakai tau sebab kita lengkap mudahkan customer. Sekali dia sudah bl0ck itu sis.

“Muncul pulak Instagram nie. Barangkali suami dia la kot. Aku nie malas nak cari g4duh. Kalau nak pijak sangat meh kampung baru. Tak mahu datang sini, meh jumpa kat Taman Medan.

Tambah Fendy lagi, kalau setakat mengugvt di media sosial dengan akaun p4lsu tidak meninggalkan kesan langsung.

“Yang mana duk Nilai dan kenal individu nie tolong pesan sama itu org. Kalau nak mai bagi tau. Kadang kena bagi dulu sebiji baru dia nak sedar. Sebelum buat tak pikir. Hahhh tunggu tengok je la,” tulis Fendy lagi.

Meninjau Instagram milik Fendy Bakry, nombor telefon dan urusan pesanan Char Kuetiaw jualannya sememangnya tersedia untuk pelanggan membuat tempahan membawa pulang sendiri atau menggunakan perkhidmatan penghantaran.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Buat apa nama kucipangz.. Hahh mungkin suami pada sitisaadiahshafei.. Pertanyaan tadi dari si isteri ada ngatakan yang beliau terliur untuk makan dan beliau cakap ada penghantaran ke nilai x.. kalau tak xda apa.. Kita nie bila tengok ayat mcm tu bermaksud dia berharap agar ada.. So kita pn cakap la.. “memang jawapan dia tak dak la.. kalau ada pun jauh mungkin xnk byar untuk delivery.. Baik jgn tya soalan tu.. sbb sian la dia,mghrap tp xdapat.. last2 kita plak yg kena.. di cop artis itu ini la.. xlyak dpt layanan la.. Dipetik plak bab kerjaya.. Katanya x tgk ig la apa la.. habis awk follow kita, xnaik ke notify ke update dari kita.. Katanya pulak x tgk tmpt.. Padahal kita dah mudahkan cust utk terus whtsapp dan siap bg no dah.. dia cakap pulak tgk ig nora danish.. habis nora danish duk nilai ke sis.. Kat sini penggunaan customer always right x blh pkai tau sbb kita lengkap mudahkn cust.. Sekali dia sudah block itu sis.. Muncul pulak ig nie.. barangkali suami dia la kot.. Aku nie malas nak cari gaduh.. Kalau nk pijak sangat meh kampung baru.. xmau mai sni meh jumpa kat taman medan.. Sembang belakang tak guna.. Yang mana duk nilai dan kenal individu nie tolong pesan sama itu org.. Kalau nk mai bg tau.. kadang kena bg dlu sebiji baru dia nk sedar.. sebelum buat xpikir.. hahhh tunggu tengok je la..

A post shared by Fendy Bakry (@fendybakry) on

 

 

Apa pendapat anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen dan Share Ya. Terima Kasih ! 

Sumber : GEMPAK/Media Viral

Be the first to comment on "“Muka Kau Ni Elok Kena Lud4h. Hebat Sangat Ke Kau Ni?” – Fendy Bakry Jawab M4ki H4mun Netizen"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*