Tak Pernah Sekali Pun Saya Buat Kec0h! Khir Rahman Kecewa Ditvduh Kec4m Ogy

1su bayaran tertunggak teater Korupsi Dewan Semandung terus jadi bualan apabila pengarahnya pada Khamis tampil menafikan telah memuat naik status berunsur kecaman terhadap penerbit Fauziah Ahmad Daud.

Khir Rahman berkata, status yang dimuat naik di laman Twitter sebelum ini tidak berunsurkan kec4man sebaliknya menjelaskan situasi sebenar yang berlaku antara mereka.

Menurut Khir, dia membuat penjelasan mengenai 1su berkenaan selepas Fauziah atau lebih dikenali sebagai Ogy mend3dahkannya menerusi laporan mStar pada 1 Mei lalu.

Khir turut memuat naik paparan skrin IGstory Ogy.

“Allahuakbar. Selesai tarawih saya diduga dengan berita ini. Sesedar saya, kami langsung tidak mengec4m. Saya selak balik apa yang saya tulis di Twitter, langsung tidak ada yang bersifat mengec4m.

“Ianya lebih kepada bercerita, memberi pencerahan ke atas apa yang berlaku, agar kami tidak ditvduh sebagai mendes4k tanpa asas. Jelas kami hanya menuntut janji terhadap bayaran kami yang sepatutnya telahpun diselesaikan pada 16 Mac lalu.

“Yang mana kini telahpun dimungkiri kak Ogy sendiri. Apa-apa pun segala-gala ini berlaku setelah kak Ogy mend3dahkan hal ini terlebih dahulu melalui portal mStar,” kata Khir.

Menerusi laporan mStar, Ogy mengakui kebenaran mengenai dirinya tidak melunaskan bayaran kepada pelakon dan kru teater tersebut selepas penulis skrip Aloy meluahkan rasa kesal terhadapnya.

 

Sejak dari berita dan 1su ini tersebar, kami masih belum menerima sebarang pembayaran.

KHIR RAHMAN

PENGARAH DAN PELAKON

Sebelum ini, Khir juga mend3dahkan Ogy telah menyekat dia dan beberapa pelakon lain di laman sosial dan turut menjelaskan situasi sebenar yang berlaku sehingga mencetuskan kemelut berkaitan pembayaran.

Dalam pada itu, Khir memberitahu dia dan rakan-rakan yang terlibat dalam pementasan tidak akan berhenti berusaha untuk menuntut hak mereka yang sehingga kini masih belum diterima.

“Tak apa la, sekiranya menuntut hak sendiri ditvduh kec4m, teruskanlah tudvhan itu. Namun kami tidak akan berhenti berusaha untuk mendapatkannya demi kelangsungan hidup dan marvah.

Antara status yang dimuat naik Khir sebelum ini.

“Sejak dari berita dan 1su ini tersebar, kami masih belum menerima sebarang pembayaran. Kak Ogy masih memb1su dalam group WhatsApp namun dia ada mesej secara peribadi kepada beberapa orang saja.

“Yang mana katanya, dia akan mengirimkan surat melalui pihak peguamnya bahawa pembayaran akan dibuat terhadap beberapa orang itu sebelum Hari Raya Aidilfitri,” ujarnya.

Sementara itu, Khir meluahkan rasa terkilan apabila niatnya untuk membantu Ogy tidak dilayan malah sehingga kini aktres itu hanya berdiam diri.

Ogy akui dia tidak dapat melunaskan pembayaran disebabkan alami masalah kewangan.

“Saya dan ramai lagi masih belum menerima apa-apa berita. Saya bersyukur kami terus bersatu. Dari saya hinggalah kepada tukang paku set. Sekian dulu, saya juga tak suka bising-bising. Sejarah karier saya belum pernah saya buat kecoh.

“Ralat sungguh. Ya… melalui voice note personal saya pada kak Ogy memang saya ada nyatakan untuk membantu apa yang boleh demi perbaiki maruah dia namun tidak berjawab sehingga kini.

“Mungkin dia tujukan pada mana-mana pihak yang did4kwanya sebagai ‘mengec4m'” katanya.

 

 

Apa pendapat anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen dan Share Ya. Terima Kasih ! 

Sumber : Mstar

Be the first to comment on "Tak Pernah Sekali Pun Saya Buat Kec0h! Khir Rahman Kecewa Ditvduh Kec4m Ogy"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*