Pelanggan tegur tak lalu makan McD sebab runner berkulit gelap

Dalam kehidupan sebagai manusia kita dilahirkan dengan pelbagai rupa dan warna. Malah ada yang sempurna kejadiannya ada juga diberi ujian kekurangan dari segi m3ntal atau fizikal. Apa-apa pun itu bukanlah tiket untuk kita menghin4 atau mengvtuk ciptaan Allah yang lain.

Seorang wanita berkongsi beberapa keping foto perbualannya bersama seorang pelanggan. Wanita yang menggunakan akaun Facebook Maraliyyuddin Maraliyyuddin menjelaskan bahawa seorang pelanggan meminta dia membelikan makanan di saIah sebuah restoran Fast Food untuk berbuka puasa.

Tetapi setelah penghantaran dibuat, pelanggan tersebut menghantar pesanan mesej kepada wanita terbabit dan bertanya tentang runner yang menghantarkan makanan untuknya. Pelanggan mengadu tidak lalu makan kerana penghantar makanan tersebut berkulit gelap. Wanita tersebut menjelaskan di dalam FB bahawa lelaki tersebut adalah suaminya dan mereka sama-sama melakukan perkerjaan sebagai runner.

Simpan sini buat kenangan sepanjang buat perkhidmatan runner…tahun depan FB ingatkan balik Kita gelak je.

😩😩😩😩Simpan sini buat kenangan sepanjang buat perkhidmatan runner…tahun depan FB ingatkan balik Kita gelak je.

Posted by Maraliyyuddin Maraliyyuddin on Wednesday, May 6, 2020

Perkongsian yang dibuat mencetuskan rasa kurang senang di kalangan pengikutnya. Perbuatan pelanggan tersebut did4kwa sangat tidak bermoral dan telah menghin4 ciptaan Tuhan. Menurut wanita itu lagi, ini bukan kali pertama mereka dilemparkan dengan kata-kata sebegitu namun mereka pilih untuk bersabar.

Kenapa jah4t sangat hati tu nak hin4 nak kata kat orang. semoga akak sekeluarga dimurahkan rezeki abaikan orang jenis macam tu.

allah.. Awat la da manusia mcm tu hin4 warna kulit org… Mohon ditakdirkan allah dia dpt ank atau laki hitam bru da akaii… La ni Allah byr cash

Allahurabbi…. Kenapa lah mcm tu… Apa kena mengena hitam dengan  dia tak lalu mkn tu… S4kit hati tang mana taktau… Org dah beli kan pun syukur dah

Tak baiknya hin4 orang macam tu… Tak rasa bersaIah ke…orang dah la cari rezeki patutnya hargai orang yang dah tolong kita… Pelik sungguh ada juga orang macam ni….

Sampainya hati dia… Kata² melambangkan hati tau..semoga orang tu bertaub4tlah..

Dalam bulan yang mulia, bulan Ramadhan kita seharusnya perbanyakkan buat kebaikan. Kata-kata begini telah mengguris hati orang lain tambah pula mereka dah membantu memudahkan kerja untuk membeli makanan. Sepatutnya ucapkanlah terima kasih, bukan sebaliknya.

 

Apa pendapat anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen dan Share Ya. Terima Kasih ! 

Sumber : Meh Baca

Be the first to comment on "Pelanggan tegur tak lalu makan McD sebab runner berkulit gelap"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*