Proses Pencer4ian Melalui Voice Note, Ini Komen Ustaz Abu Syafiq Buat Ramai Terkejut.

Melalui Instagram, Dr Erin mengesahkan dia sudah bercera1i dengan suaminya, Da’i Farhan pada hujung April lepas. Katanya, dia sendiri yang minta dilepaskan kerana ‘sudah penat’ dan sanggup berk0rban demi kebaikan semua pihak termasuklah bekas madu, Fatin Nurul Ain.

C3rai Guna Voice Note

Menurut Rotikaya, Farhan telah mencera1ikan Erin melalui rakaman audio di Whatsapp.

Untuk pengetahuan semua, ustaz telah lafazkan cera1i pada 27 April selepas saya sendiri minta untuk dilepaskan. Saya yakin ini terbaik untuk kami bertiga kerana saya tahu pihak sana juga (bekas madu) tak boleh move on.”

Pencera1ian ini saya minta kerana saya sendiri sudah penat dengan episod sekejap kata nak rujuk dan cerai1kan saya, sekejap tak jadi cera1i dan mahu bermadu dengan saya. Kejap nak cera1i balik.Saya tahu ustaz serba salah dan saya memilih untuk dicera1ikan.”

Tak sah kecuali dengan niat

Dalam pada itu Ustaz Abu melalui Ig milik beliau juga mengulas 1su c3rai melakui whatsApp atau voice note.

Tanpa menyebut mana-mana pihak, ulasan Ustaz Abu hadir ketika 1su pencer4ian antara Dia Farahn dan Dr Erin timbul. Berikut penjelasan Ustaz Abu

“T4lak atau Cer4ai melalui WhatsApp sama ada tulisan atau suara adalah TIDAK SAH kecuali dengan niat”

“Kepada mana-mana wanita yang mend4kwa dirinya dicera1ikan suami melalui WhatsApp tidak perlu heboh diri telah dicerai1. Ini kerana ia belum muktamad. Perlu dilihat pada niat suami.”

“Walaupun pesanan WhatsApp tersebut berlafaz sorih namun keadaan tidak sorih atau belum lagi boleh diukur ianya benar dengan niat menceraikan.”

“Tidak Jatuh T4lak Cera1i Guna WhatsApp Kecuali Dengan Niat”

Sekejap kata nak rujuk dan ceraikan saya

Dalam pada itu Dr Erin berkata dia mengizinkan Farhan untuk kembali kepada bekas isteri kerana suaminya itu tak mahu berpi1sah jauh dengan anak-anaknya sejak Februari.

Sepanjang waktu itu, dia pasrah menantikan waktu dicerai1kan sehingga mendapat perkhabaran sudah hamil baru-baru ini.

Saya mengalah dan tak harapkan apa-apa dari ustaz cuma menunggu masa untuk dicera1ikan sahaja. Dari bulan Februari ada sahaja masalah yang datang namun saya nekad untuk akhiri semua ini pada bulan Ramadhan tapi saya tahu mengandung pula. Tapi saya nekad dengan keputusan untuk mengakhirinya.”

 

 

Apa pendapat anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen dan Share Ya. Terima Kasih ! 

Sumber : MV

Be the first to comment on "Proses Pencer4ian Melalui Voice Note, Ini Komen Ustaz Abu Syafiq Buat Ramai Terkejut."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*