Dibenarkan pulang sehari sebelum Ramadan, Ashraf Muslim minta tinggal lebih lama di w4d – “Banyak sebab keputusan ini dibuat”

SELEPAS hampir sebulan dikuarantin dan mendapat r4watandi Pusat Kawalan Kusta Negara Sungai Buloh, Selangor akibat C0v1d-19, Ashraf Muslim berkongsi berita gembira apabila dibenarkan pulang pada Khamis.

Ashraf berkata, dia tidak dapat menahan sebak kerana terpaksa meninggalkan rakan-rakan pes4kitC0v1d-19 yang sudah dianggap sebagai ahli keluarga sendiri.

“Masanya sudah tiba. Berat hati ini untuk meninggalkan sahabat-sahabatku di w4d ini. Mereka telah ku anggap sebagai keluargaku… Allahuakbar… tak boleh nak terjemahkan perasaan ini.

“Tiga hari sebelum balik memang sayu untuk tinggalkan w4d. Saya mohon maaf kepada pakcik, abang-abang dan adik-adik warga Wad 31 dan rakan-rakan doktor dan nurse yang menjaga saya dan rakan-rakan saya disini dan juga berterima kasih kerana terima saya dan rakan-rakan saya seadanya.

Ashraf sebak sebelum meninggalkan Pusat Kawalan Kusta Negara Sungai Buloh.

“Tak lupa juga kepada mereka yang menyumbang makanan dan minuman kepada kami disini. Semoga Allah murahkan rezeki kalian semua,” ujar Ashraf.

Pelakon berusia 38 tahun itu berkata dia disahkan negatif C0v1d-19 sehari sebelum Ramadan tetapi memilih untuk tinggal lebih lama kerana ingin mengerjakan ibadah bersama-sama pes4kit.

“Sebenarnya, saya sudah lama negatif pada sehari sebelum Ramadan dan saya memilih tinggal di w4d 31 untuk kuarantinkan diri di w4d.

“Banyak sebab keputusan ini dibuat dan yang paling penting ialah saya dapat mengerjakan solat berjemaah pada bulan Ramadan dan ibadah yang dapat dibuat bersama-sama dengan pes4kit. Ini adalah terapi hati saya untuk lebih tenang,” katanya.

Menerusi video tersebut, Ashraf bersyukur dipilih oleh Allah untuk melalui pengalaman berharga ini.

“Banyak cerita, banyak pengalaman, banyak perkongsian dilakukan bersama dimana pes4kit-pes4kitsemuanya datang dari pelbagai kaum, agama dan latar belakang tapi hanya satu sahaja yang kami inginkan iaitu ‘ketenangan’.

“Terima kasih Allah kerana memilihku sebagai pes4kitC0v1d-19. Syukur kepadamu ku merasa nikmatnya,” jelas pelakon itu di postingnya.

Pada 12 April lalu, Ashraf dimasukkan ke Pusat Kawalan Kusta Negara Sungai Buloh setelah disahkan posit1f C0v1d-19.

Pelakon ini dipercayai dij4ngkiti v1rus tersebut setelah pulang dari menjalani penggambaran drama di Scotland pada 31 Mac lalu.

 

Apa pendapat anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen dan Share Ya. Terima Kasih ! 

Sumber : Mstar

Be the first to comment on "Dibenarkan pulang sehari sebelum Ramadan, Ashraf Muslim minta tinggal lebih lama di w4d – “Banyak sebab keputusan ini dibuat”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*