Dijemput aj4l saat mandikan jen4zah

PESARA kerajaan men1nggal dunia ketika sedang memandikan jena4zah di bilik Jabatan Forensik h0spital Gua Musang (HGM) dipercayai akib4t ser4ngan j4ntung, petang ini.

allahy4rham Mohd Azari Ibrahim, 64, atau lebih dikenali sebagai Abang Yie Assalamualaikum rebah kira-kira 4 petang.

Lelaki itu yang pernah bertugas di Lembaga Pertubuhan Peladang (LPP) Gua Musang memang dikenali penduduk Gua Musang kerana turut memberi khidmat berbekam.

Isterinya, Nora Hassan, 61, berkata ketika kejadian berada di rumah dan arw4h sedang memandikan jena4zah di bilik forensik bersama seorang lagi petugas h0spital itu.

Katanya, dia dimaklumkan pihak h0spital arw4h disahkan men1nggal dunia sebaik pemeriksaan dilakukan di w4d kecemasan pada 4.15 petang.

“Sebelum ini arw4h tidak pernah menyatakan masalah kesihatan tetapi kerap juga melakukan pemeriksaan termasuk j4ntung di klinik swasta.

“Hari ini pun saya sempat bersama arw4h ke kedai perabut di Jalan Pekan Lama Gua Musang, 9 pagi tadi untuk membeli perabut.

“Keadaan dia (arw4h) biasa sahaja sebelum memberitahu saya akan pergi ke HGM untuk mandi jena4zah, 3 petang tadi,” katanya ketika ditemui di HGM, hari ini.

Menurutnya, arw4h masih aktif dalam khidmat masyarakat dan sering membantu mereka dalam kesusahan bersama badan bukan kerajaan (NGO).

“Saya reda dengan kejadian kerana Allah SWT lebih menyayanginya dan pergi mengadap Ilahi lebih dahulu daripada saya,” katanya.

Katanya, jena4zah akan dikebumikan di Tanah Perkvburan Islam Taman Kesedar Putra di Bandar Baru Gua Musang selepas solat sunat tarawih, malam ini.

Keterangan gambar:

1-Mohd Azhari men1nggal dunia ketika sedang mandi jena4zah di HGM petang ini.

2-jena4zah Mohd Azhari diziarahi rakan sahabat berada dibilik Forensik HGM.

3-Orang ramai memenuhi bilik Forensik HGM untuk menziarah jena4zah arw4h petang ini.

Habis.

From: Ramli

 

Apa pendapat anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen dan Share Ya. Terima Kasih ! 

Sumber : Harian Metro

Be the first to comment on "Dijemput aj4l saat mandikan jen4zah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*