Wanita Ini B0ngkar Cerita Sebenar Supaya Rakyat Malaysia Tidak Tertiipu Lagi?

Baru-baru ini heb0h di media sosial berkenaan sebuah kisah dimana seorang wanita dikatakan telah dif1tnah berkha1wat bersama adik angkatnya di dalam rumah sedangkan suami wanita tersebut ada bersama.Begitulah kisah yang dimuat naik oleh seorang penguna facebook yang bernama Siti r0hayu.

Kena f1tnah khaIwat

Hal ini dikongsikan wanita tersebut di Facebook apabila dia dif1tnah orang seseorang sehingga dit4ngkap kha1wat dirumahnya. Sedangkan ketika itu dia bersama suaminya yang OKU di dalam bilik, manakala adik angkat serta kakaknya berada di ruang tamu.

1su terbabit telah menjadi perhatian dalam kalangan warganet selepas wanita terbabit mend4kwa dit4han atas tuduh4n berkha1wat dengan seorang lelaki di rumahnya di daerah Besut.

Wanita terbabit mend4kwa ditduh berkha1wat dengan lelaki yang mengaku ahli keluarga sedangkan ketika kejadian terdapat suami dan kakaknya serta empat kanak-kanak termasuk dua anaknya.

Bagi menjelaskan kekel1ruan yang berlaku,Ketua Pegawai Penguat Kuasa Syariah JHEAT Mohd Adnan Abdullah berkata, pihaknya sedia maklum dengan status dibuat m4ngsa di Facebook dan mengesahkan melakukan s3rbuan jam 11.20 malam.

Katanya, s3rbuan dilakukan hasil adu4n dan ris1kan terdapat seorang lelaki yang kerap keluar masuk di rumah berkenaan.

“Ketika s3rbuan, terdapat lapan orang termasuk empat kanak-kanak di dalam rumah berkenaan dan kita men4han dua wanita yang juga pasangan adik-beradik dan seorang lelaki yang did4kwa adik angkat kepada dua beradik itu,” katanya ketika dihubungi tempoh hari.

Katanya, pihaknya melakukan s3rbuan berdasarkan prosedur operasi standard (SOP) JHEAT sendiri dan pen4hanan itu dilakukan dengan mengambil kira pelbagai faktor.

Namun, lain pula penje1asannya pada hari ini apabila ada seorang pengguna facebook bernama Nur Hasnah Pula Rima yang menaf1kan d4kwaan f1tnah terbabit. Ikuti penjeIasannya dibawah.

Bismillahirrahmanirrahim.

“Alhamdulillah selamat berpuasa belako..kec0h sehari dua ni pasal berita sorang Facebooker bernama Siti r0hayu kena tangkap kha1wat.Setelah Diknah se1idik dari pihak jabat agamo, memang benda tu betul berlaku dan diknah sertakan mesej dari dari jabat agamo Besut.”

Merujuk kepada perkara yang ditu1ar pemilik fb Siti r0hayu kami Bahagian Penguatkuasaan, PAD Besut mengesahkan tangk4pan pada 05.05.2020 jam 1120 pm adalah BENAR dan bertepatan dengan unsur serta elemen kesa1ahan Kha1wat di bawah Sksyen 31(a) dan (b) EKJS(T) Trg 2001 melalui ris1kan yang telah dibuat oleh PPS Besut.”

“Walaubagaimanapun k3s masih dalam s1asatan dan kami minta kepada orang awam tidak membuat sebarang speku1asi sehingga boleh mengganggu serta menjejaskan s1asatan lanjut. Sekian, selamat berpuasa” 

“Diknah cerita ni bukan niat nk buka a1b pelaku yang kena t4ngkap.Bulan puasa ni kan.. cuma nk cerita kisah sebenar spaya netizen tidak lagi tert1pu. Kita tahu sendiri Pej Agama ada SOP dio untuk bert1ndak dan takkan sekali2 mend3dahkan identiti pesa1ah2 yang mereka t4ngkap kpd umum.Dalam k3sni pesa1ah sendiri yang viralkan yang dia kena t4ngkap kha1wat”

“Untuk apa dia d3dahkan? Sebab dia nak bgtau followers dia yang ramai tu kon0nnya dia di’setup’ oleh ibubapa mentua & dia d3dahkan ni tak lain tak bukan nak meraih s1mpati followers dia.Tengok je live dia yang terbaru, dia sebut pasal guaman yang memerlukan kos sekian2 untuk k3skha1wat dia ni. kalau followers yg takkenal dia memang akan simp4ti dan akan derma kpd dia”

“Sebelum ini Siti r0hayu ni dh viral dengan kisah menjaga suami yang Iumpuh akibat kema1angan. Memang saya simpati pada dia ketika itu dan beberapa kali ke rumahnya untuk memberi sumbangan.”

“Masa ni lah nampak dia start ramai followers dan ramai yang bagi derma kat dia.Sehingga lama kelamaan dia dilihat spt org yg mewah dan sering bersama dengan seorang lelaki lain (yang dikatakan anak angkat keluarganya, usia 28 tahun).”

“Ahlamdulillah saya turut gembira kalau hasil sumbangan orang ramai dia boleh buat banglo berharga 250k, penyumbang2 pun dapat pahala kan..Tapi hubungan dia dengan so called adik angkat tu, aiii.. nampak susp1cious sangat.Duduk serumah pulak tu.Tak hairanlah org kampung buat rep0rt ke pejabat agama kan… tapi dia kata mentua yang report kan.. hurm, kes1an pak mentua.”

“Tengoklah gambar2 dia bersama ‘adik angkat’ dia tu.. amboi2 sedondon sokmo.. keluar kesana kesini kesana kesini kesana kesini…. sedangkan suami yang 1umpuh hanya mampu duduk di rumah shj. dijadikan alat untuk meraih s1mpati & duit derma dari followers, netizen & bawang rangers.”

“Bawang rangers pun amboi2 bukan main lagi bekap dak Ayu ni dlm komen.. haishh korang tak kenal, tak duduk sekampung tak payah nk tunjuk pandai la nak menghkum pejabat agama plak.. Eii g3ram aku… Jenis ni biasanya tengok hindustan berair mata2 men4ngis hentak kaki feeling. tak tau mana lakonan mana betul.”

“Diknah tak kisah kali ni nak kena k3cam bawang rangers ke apa. Diknah cuma nk cerita benda sebenar supaya netizen tak tert1pu lagi. Takde faedahnya aku nak t1pu. bukan aku dapat duit pun nk t1pu korang..!!! Harap Jabatan Netizen Negara ambik diknah lepas ni jadi Setiusaha Sul1t Jabatan”

”Bawang Rangers plak bila nk buat AGM?? Diknah nk bertand1ng Presiden. siap la k0rang nnti..!!”

“Semoga bulan berkat ni membuka hati kita semua untuk terima kebenaran.Pakat2 share la dih.”tulisnya.

Walaubagaimanapun, cerita tersebut dikatakan hanyalah f1tnah kepada Siti r0hayu dengan niat untuk menjatuhkannya dan rata-rata netizen tidak bersependapat dengannya.

Ini penje1asan daripada produksi yang membuat sho0ting berkenaan tular gambar Ayu memakai persalinan pengantin bersama lelaki terbabit.

Apa-pun biarlah pihak JHEAT melakukan s1asatan mereka dan janganlah kita membuat spekvlasi sendiri sehingga boleh menimbulkan f1tnah kepada orang lain.

sumber Asal:

Bismillahirrahmanirrahim.Alhamdulillah selamat berpuasa belako… kecoh sehari dua ni pasal berita sorang Facebooker…

Posted by Nur Hasnah Pula Rima on Thursday, May 7, 2020

Sumber : FB Nur Hasnah Pula Rima

 

 

Apa pendapat anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen dan Share Ya. Terima Kasih ! 

Sumber : http://transformasi.pw/2020/05/08/watt-rilekss-jee/

Be the first to comment on "Wanita Ini B0ngkar Cerita Sebenar Supaya Rakyat Malaysia Tidak Tertiipu Lagi?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*