“Apa kata kau je makan sardin tu” – Wanita Ini Dikec4m Cuba ‘Ajar’ Cara Bunvh Anj1ng

Baru-baru ini kita baru sahaja dikejutkan dengan berita anak kucing m4ti dipijak, kini diberitahu seorang wanita cuba ‘mengajar’ netizen cara memBvnuhanjing. Allahu, apa dosa haiwan tu.

Menerusi Facebook Persatuan Haiwan Malaysia, seorang wanita cuba mengajak orang ramai dengan mengajar mereka bagaimana untuk memBvnuhanjing, lagi menyedihkan wanita ini rakyat Malaysia tau.

Menerusi posting wanita itu, bukan sahaja mengajar rakyat dia juga menyentuh 1su agama untuk menunjukkan tindakannya itu tidak berdosa. bin4tangpun makhluk tuhan, kenapa mesti bunvh?

Menurut petikan Hukum MemBvnuhAnjing, di laman sesawang bincangsyariah.com. Memang ada para ulama membenarkan manusia memBvnuhanjing jika anjing tersebut berbahaya.

Tapi difahamkan itu kaedah zaman dahulu, pada era ini kita sudahpun ada pasukan penangkapan anjing liar. Jadi tak perlu Bvnvhpun sebenarnya.

Sehubungan dengan itu, Persatuan Haiwan Malaysia juga turut meninggalkan posting kepada wanita berkenaan.

Diharapkan wanita ini tidak tersalah makan sendiri atau terberi makan sardin yang telah digaul racvn tikus kepada ibu, bapa, keluarga, suami atau anak-anaknya.

Lihat pada ruangan komen, rata-rata netizen mengecam tindakan wanita ini, malah ada yang menyumpah supaya perkara ini berpaling padanya semula.

 

Bagi mereka peluang kedua

Bayangkan, suatu hari anak-anak ko..

Jangan sesekali kita menyeksa atau memBvnuhbin4tangpeliharaan, tolonglah! Kalau bahaya sekalipun report pada badan gerakan.

 

 

Apa pendapat anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen dan Share Ya. Terima Kasih ! 

Sumber : Lobak Merah

Be the first to comment on "“Apa kata kau je makan sardin tu” – Wanita Ini Dikec4m Cuba ‘Ajar’ Cara Bunvh Anj1ng"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*