“Jika Tidak Di Dunia, Saya Akan Tuntut Di Mahk4mah ‘Akhirat'”

Berhubung 1su tuntutan ganti rugi berjumlah RM1 juta terhadap pengacara dan penceramah motivasi, Amin Idris, pend4kwah kontroversi, Ustaz Abu Syafiq berkata dia dia tetap akan menuntut haknya termasuk di ‘m4hkamah akhirat’ jika tidak mendapat keadilan di dunia.

“Berbeza pandangan dalam kerangka hujah dan dalil itu boleh. Namun menfitnah saya atau orang Islam lain adalah dosa besar

“m4hkamah ‘di sana’ (akhirat) kelak, juga saya akan tuntut. Jika tidak di m4hkamah dunia, m4hkamah akhirat masih ada. Saya akan mengadu ke hadrat Robbul ‘Izzah Tuhan Yang Maha Bijaksana,” katanya kepada Harian Metro. 

Terdahulu, k3stersebut dikatakan bermula berikutan 1su status di Facebook Ustaz Abu Syafiq yang did4kwa mengeluarkan kenyataan negatif terhadap Ustaz Ebit Lew, kemudian akaun Facebooknya dinyahaktif kerana dikatakan telah digodam.

Perkara itu mendapat perhatian Amin Idris yang tampil memberikan teguran di atas tindakan Ustaz Abu Syafiq itu dan rata-rata netizen menyokong dengan apa yang dikatakan oleh Amin Idris.

Susulan itu, Amin Idris memaklumkan dia menerima surat daripada peguam Abu Syafiq menuntut RM1 juta berserta permohonan maaf.

Bagaimanapun Amin enggan meminta maaf dan tidak mahu membayar ganti rugi yang diminta, sebaliknya dia turut menyediakan peguam untuk menentang Ustaz Abu Syafiq.

 

Apa pendapat anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen dan Share Ya. Terima Kasih ! 

Sumber : Rotikaya

Be the first to comment on "“Jika Tidak Di Dunia, Saya Akan Tuntut Di Mahk4mah ‘Akhirat'”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*