Habis Ros4k, Bersepah Bantal Dik3ncing, “Kluster Kayangan” ditahan

Jika sebelum ini Kluster Kayangan menjadi mulut perbualan rakyat Malaysia kerana sikap mereka yang terlalu angkuh dan sukar untuk memberi kerjasama, kini muncul pula Kluster Kayangan versi yang baru di Sarawak.

Beberapa gambar tular di media sosial melihatkan sebuah hotel di Sarawak seolah-olah dilanda g3mpa bumi selepas keadaan di dalam bilik itu yang bers3pah dan k0tor.

Menurut Sarawak Aritok, Grand Margherita Hotel di Sarawak menjadi tempat kuarantin untuk mereka yang disyaki mengh1dapi Cov1id-19. Namun selepas tamat tempoh kuarantin, mereka meninggalkan ‘hadiah’ buat hotel ini sebagai tanda terima kasih.

Walaubagaimanapun, setiap penghuni bilik sudah pun direkodkan maklumat peribadi mereka oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dan dilaporkan si pelaku sudahpun dit4ngkap oleh pihak berkuasa.

“Astaghfirullahalazim. Sikap segelintir orang kita, tempat kuarantin bukan main, dahlah percuma. Lepas dua minggu jadi macam ni bilik ni. Siapa entah yang duduk bilik ni. Peng0tor dan tak bersyukur mengalahkan berBk.

“Aduhai, kalaulah dia ini orang Sarawak, memalVkan Sarawak je. Sebab orang Sarawak memang kita tahu pembersi1h dan tak kurang sopannya. Kalau anak muda, jeng, jeng, jeng.

“Kalau nak diikutkan, yang dikuarantin sekarang kebanyakan student IPT, dia orang ni bakal mewarisi peninggalan masa depan ni,” tulisnya.

Gambar keadaan bilik yang kotor dan tidak terurus itu menjadi tular di media sosial, akhir-akhir ini.

Mengalami Mas4lah M3ntal

Beberapa sumber ada mengatakan bahawa sebenarnya si pelaku ialah seorang pesak1it m3ntal dan pernah h1ilang di dalam hutan selama seminggu pada beberapa tahun lepas. Kesahihan maklumat tersebut masih tidak dapat disahkan kebenarannya.

“Lelaki berusia 23 tahun itu menjalani kuarantin di hotel berkenaan sejak 2 Mei lalu kerana baru balik dari luar Sarawak. Dia juga telah dit4han dan sudah dirujuk kepada Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM)” Jelas beliau.

Sementara itu, sumber dari Pejabat Timbalan Ketua Menteri berkata, lelaki terbabit kini dibawa ke h0spital Umum Sarawak (HUS) kerana disyak1i mengalami mas4lah m3ntal.

Sebelum mencetuskan kekec0han di lobi hotel berkenaan, lelaki terbabit dipercayai mer0sakkan beberapa peralatan di bilik penginapan tempat dia dikuarantin.

Kredit: Sarawak Aritok

 

Apa pendapat anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen dan Share Ya. Terima Kasih ! 

Sumber : M.B

Be the first to comment on "Habis Ros4k, Bersepah Bantal Dik3ncing, “Kluster Kayangan” ditahan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*