Alami S4kit Perut Berpanjangan, Sharifah Shahora Selamat Jalani Pemb3dahan Bu4ng Ketumbvhan

Pelakon Sharifah Shahora selesai menjalani pemb3dahan membvang ketumbvhan di bahagian ut3rus dan ov4ri selepas mengal4mi s4kit perut berpanjangan.

Menerusi laman sosial Instagram, Shahora, 46, memuat naik beberapa keping foto ketika berada di dalam h0spital untuk tatapan umum. 

“Pada hari Rabu 10 hari lepas saya meng4lami pemb3dahan kerana ada masalah s4kit di bahagian ut3rus dan ov4ri. Alhamdulillah hari demi hari semakin baik. Sekarang dah di rumah berp4ntang. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hari Rabu 10 hari lepas saya menjalani pembedahan kerana ada masalah sakit dibahagian uterus dan ovari. Alhamdulillah day by day I m getting better. Pantang sangat. Now dah kat rumah berpantang. 😜 👉swap photo . . Kisahnya akhir april tiba tiba saya sakit perut yang berpanjangan sampai buat kerja pun tak larat. Then saya ke klinik Medina utk check up dan Pakar surgeon sakit puan Dr Mashita Mansor nasihat untuk saya buat pembedahan segera. Keputusan terus dibuat so saya decide Rabu pagi 9.30 am saya di bedah selama 4 jam 30 min. (Confirm mcm mcm dlm perut doktor nak kikis buang walaupun perut nampak leper) Sebelum operation I sempat pesan kat doktor . Doktor kalau ada lemak plese remove sekali ya😀😀after that terus tak sedar tahu tahu dah dalam bilik. Sakit? Of course la lepas bedah sakit tapi layanan Doktor dan nurses kurang la sakit😀 . . Dah ok skit Saya up kat ig utk inform kpd yang menghadapi sakit mcm saya. Jangan takut kena bedah kalau ada yg menghadapi ketumbuhan dalam perut kalau kita biarkan dia akan bagi kesan bkn diperut tapi di pinggang, urat dan seluruh badan. Saya pernah mencuba rawatan tradisional dan sakit agak berkurangan tapi disebabkan tidak pantang makan ia semakin membesar dan akhirnya kita kena juga melalui pembedahan. . . Thank you to Dr Marshita Mansor pakar sakit puan. My surgeon yang dah clear kan perut I😍 . Dr Mashita doesn t have ig account but to women who has gynaecologist problem (sakit puan) may go to her clinic Medina at Tmn Melati KL. . . My undergoing surgery held at @andorrahospitalofficial woman and children hospital so I would like to thank you to founder of hospital Dr Kamsiah , Dr Asilah (pakar bius) , nurses for the excellent care and treatment I received at your hospital and making me feel better in such a short period of time. . . Thank you to @rajamukhriz and my daughters taking care of me after my surgery till now. My siblings who always make video call to care about my health. To My friends as well. . Love 💋😍 Selamat berbuka puasa semua.

A post shared by Sharifah Shahora (@sharifahshahora) on

“Kisahnya pada April tiba-tiba saya s4kit perut yang berpanjangan sampai buat kerja pun tak l4rat. Kemudian saya ke klinik dan pakar s4kit puan Dr. Mashita nasihat untuk saya buat pemb3dahan segera. 

“Keputusan terus dibuat dan Rabu pagi saya dib3dah selama 4 jam 30 minit. S4kit? Tentu lepas b3dah mestilah s4kit tapi layanan doktor dan jururawat kuranglah s4kit,” tulis Shahora di ruangan kapsyen. 

Selain itu, Shahora turut menasihati orang ramai yang mengal4mi s4kit sepertinya untuk melakukan pemeriksaan bagi mengelakkan sebarang kemud4ratan. 

“Jangan t4kut kena b3dah kalau ada yang menghadapi ketvmbuhan dalam p3rut sebab kalau dibiarkan akan beri kes4n pada di p1nggang, ur4t dan seluruh badan. 

“Saya pernah cuba raw4an tradisional dan s4kit agak berkurangan tapi disebabkan tak pant4ng makan, ia makin membesar dan akhirnya kena juga buat pemb3dahan,” cerita Shahora lagi. 

Hasil tinjauan Gempak di ruang komen, rata-rata pengikut dan rakan selebriti mendoakan agar aktres itu cepat sembuh dan baik seperti sedia kala. 

Semoga Shahora beransur pulih dan dapat menjalani ibadah puasa dengan sempurna. 

 

 

Apa pendapat anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen dan Share Ya. Terima Kasih ! 

Sumber: Gempak

Be the first to comment on "Alami S4kit Perut Berpanjangan, Sharifah Shahora Selamat Jalani Pemb3dahan Bu4ng Ketumbvhan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*