Sayu! Hanya Roti Cicah Minyak Juadah Berbuka Anak Beranak

Tiada apa yang menyen4ngkan apabila telah ditakdirkan hidup di dunia ini. Setiap insan sudah tertulis akan merasai perkara suka dan duk4 sepanjang perjalanan hidup mereka.

Di Twitter, sebuah perkongsian mengenai luahan seorang ibu, sehingga kini telah meraih hampir 43,300 ulang kicau dan juga 77,900 tanda suka oleh kalangan pengguna laman tersebut.

Seorang ibu meluahkan kesedihan mengenai realiti ped1h yang dihadapi oleh dirinya dan jugak anak-anak. Tatkala, sebilangan umat islam berbuka puasa dengan menikm4ti makanan yang berzat serta enak, mereka sekeluarga hanya mampu menjamah juadah roti yang dicicah bersama minyak.

Luahan ibu ini sekaligus telah membuatkan kebanyakan pengguna Twitter dari seluruh dunia bersimpat1 dengan nasib sebilangan umat islam yang tert1ndas ini. Ramai yang berdoa dan berharap agar kep4yahan mereka ini bakal terbalas suatu hari nanti.

Dunia merupakan pentas ujian bagi manusia dan diuj1 tahap kesyukurannya pada Maha Pencipta. Disebabkan itu,setiap insan disarankan untuk sentiasa bersyukur dengan apa jua yang mereka miliki hari ini.

 

 

Apa pendapat anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen dan Share Ya. Terima Kasih ! 

Sumber : Mstarkini/cappucinnolatte

Be the first to comment on "Sayu! Hanya Roti Cicah Minyak Juadah Berbuka Anak Beranak"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*