h1na sebab bawa Proton Saga, apa yang dia buat sekarang terus tutup mulut saudara-mara

Dihi1na kerana tidak berpenampilan mewah merupakan salah satu ‘budaya’ sesetengah masyarakat yang suka merendahkan maruah orang lain. Walaupun tidak ramai bersikap sedemikian, namun ia tetap ada dalam lingkungan kehidupan kita.

Dih1ina ketika bapa sedang dikebvmi

Seorang lelaki telah berkongsi kisah sedihnya di Twitter apabila dipandang rendah ketika hari pem3rgian bapanya hanya kerana dia memandu kereta Proton Saga.

Perkara tersebut dikongsikan kerana terkesan dengan Tweet seorang lagi pengguna Twitter yang mengalami nasib hampir sama sepertinya.

Pengguna Twitter yang menggunakan nama twitanas itu memaklumkan bahawa dia dihi1na tidak berjaya oleh salah seorang ahli keluarganya ketika bapanya hendak dikebvmikan.

Hulur bantuan guna Protan Saga

Namun begitu, dia telah membvktikan bahawa dengan hanya memandu Proton Saga sahaja, dia boleh mengedarkan bantuan kepada masyarakat yang memerlukan ketika saat genting ini.

Dia turut menyertakan sekali  gambar-gambar dia bersama beberapa orang kenalan mengedarkan bantuan barangan dapur dengan menaiki Proton Saga yang pernah dih1ina dahulu.

Bangga dengan apa yang dah dilakukan

Posting yang dibuat itu telah mendapat lebih daripada 4,000 perkongsian semula di Twitter. Beberapa orang warganet telah mendoakan urusan lelaki tersebut dipermudahkan dan menyatakan rasa bangga dengan apa yang dilakukan ketika ini.

Sumber : twtanas

 

 

Apa pendapat anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen dan Share Ya. Terima Kasih ! 

Sumber : https://www.hmtpress.allnws.com/

Be the first to comment on "h1na sebab bawa Proton Saga, apa yang dia buat sekarang terus tutup mulut saudara-mara"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*