Ibu Bapa Mavt, 2 Beradik Terseksa Selama 12 Jam Sebelum Diselamatkan

Dua beradik menempuh detik hitam dalam hidup mereka selepas terpaksa menahan s4kitselama 12 jam akib4t dari kem4langan jalan raya sebelum diselamatkan pihak lebuh raya. Tambah menyedihkan, ibu bapa mereka yang turut terlibat dalam kem4langan telah disahkan men1nggal dunia di tempat kejadian.

Menerusi laporan Harian Metro, dua beradik yang berusia enam dan empat tahun itu dipercayai tercampak keluar dari kenderaan manakala ibu bapa mereka tersepit. Kejadian dilaporkan berlaku jam 11 malam sebelum disedari pihak lebuh raya kira-kira 12 jam kemudian.

Terbabas jauh dari lebuh raya

Siasatan awal mendapati kem4langan dipercayai berlaku apabila tayar belakang sebelah kiri MPV itu pecah menyebabkan pemandu hilang kawalan dan terbabas sejauh 100 meter ke kiri bahu jalan sebelum terlanggar pokok.

Menurut Ketua Polis Daerah Kulai, Superintendan Tok Beng Yeow, kejadian lewat disedari kerana kereta m4ngsa terbabas jauh dari lebuh raya. Kedua-dua m4ngsa yang disahkan m4ut dipercayai tersepit selepas melanggar pokok. Dua beradik tersebut telah dibawa ke h0spital Kulai untuk pemeriksaan lanjut.

Bomba keluarkan m4ngsa tersepit

Bomba menggunakan peralatan RTA bagi mengeluarkan m4ngsa tersepit dan operasi ditamatkan sepenuhnya kira-kira jam 12.21 tengah hari.

Sementara itu, Komander Operasi Balai Bomba dan Penyelamat Kulai, Pegawai Bomba Kanan, Bakhtiar Selamat memberitahu bahawa pihaknya menerima laporan jam 10.53 pagi sebelum 2 jentera bomba termasuk sebuah Perkhidmatan Perub4tan Kecemasan (EMRS) telah bergegas ke tempat kejadian bagi mengeluarkan m4ngsa yang tersepit. Mayat kedua-dua m4ngsa telah berjaya dikeluarkan jam 11.15 pagi.

 

 

Apa pendapat anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen dan Share Ya. Terima Kasih ! 

Sumber: Harian Metro/OhBulan

Be the first to comment on "Ibu Bapa Mavt, 2 Beradik Terseksa Selama 12 Jam Sebelum Diselamatkan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*