Netizen suruh bekas isteri Da’i Farhan bertaubat, jangan mencvri kereta – “Kasihan dengan geng try hard nak fitn4h saya tervk sangat”

FOTO bekas isteri kepada pend4kwah bebas, Da’i Farhan yang dikenali Dr Erin sedang memegang stereng sebuah kereta mewah yang dimuat naik di Instagram mengvndang kec4man netizen.

Menerusi salah satu komen, seorang netizen berharap Erin bertaub4t dan tidak mengulangi k3ssebelum ini iaitu d4kwaan menyembunyikan sebuah kereta Perodua Kenari serta menipu dalam perniagaan.

“Buat kerja dengan jujur, tak mau tipu-tipu, jangan sorok kereta orang… jangan tipu bisnes, InsyaAllah Allah terima taub4t hamba yang insaf,” tulis individu berkenaan.

Erin membalas salah satu komen di Instagramnya.

Biarpun menerima komen yang seakan-akan meny1ndir, Erin atau nama sebenarnya Noorainu Naqim Mohd Radzi hanya membalas secara positif.

“Saya sebenarnya kasihan dengan geng-geng yang try hard nak fitn4h saya tervk-tervk sanga. Tapi saya suka dengan orang-orang yang ada semangat try hard macam ini.

“Kalau awak guna cara baik, sikap awak ini pasti buatkan awak akan berjaya jadi manusia yang terbaik dunia akhirat untuk semua orang.

“Apa-apa pun selamat berpuasa dan selamat menyambut Aidilfitri, maaf zahir dan batin ya,” balas Erin menerusi ruang komen tersebut.

 

Saya boleh saja tunjuk semua perancangan hebat nak membvktikan saya perempuan tak elok di media.

DR ERIN

BEKAS ISTERI DA’I FARHAN

Rata-rata netizen lain turut menyerang individu tersebut yang seakan-akan sengaja ingin mencetuskan perbalahan di ruang komen foto Erin itu.

Sekitar November tahun lalu, Erin did4kwa ‘melarikan’ dan menyembunyikan sebuah kereta Perodua Kenari yang dibeli daripada seorang pemuda pada 2011 dengan cara menukar nombor plat pendaftaran.

Bagaimanapun, Erin tampil menegaskan tidak sepatutnya timbul d4kwaan dia mencuri kereta tersebut memandangkan ia diletakkan secara terang-terangan di hadapan kedainya.

Pada 4 Mac lalu, Erin sekali lagi did4kwa di m4hkamah Majistret Kuala Lumpur atas tuduhan menipu seorang pelanggan berhubung urusan sijil halal namun tertvduh mengaku tidak bersalah serta mohon dibicarakan.

Erin pernah did4kwa atas tuduhan menipu seorang pelanggan berhubung sijil halal.

Dalam pada itu, individu yang meninggalkan komen tersebut tampil menjelaskan kenyataannya itu berdasarkan apa yang dilalui wanita tersebut seperti yang dihebohkan di media sosial.

Erin bagaimanapun menasihati individu tersebut supaya menghantar mesej secara peribadi kepadanya sekiranya ingin mengetahui perkara sebenar.

“Ha… itulah awak percaya bulat-bulat fitnah media sosial. Hakikat sebenarnya bukan macam itu. Tak salah awak DM saya tanya dan dengar daripada mulut saya sendiri.

“Saya boleh saja tunjuk semua perancangan hebat nak membvktikan saya perempuan tak elok di media. Saya tak boleh buka aib orang di media. Saya lebih memilih awak DM saya.

“Saya bukan jenis sombong tak layan DM orang. Haters pun saya layan saja kalau DM saya. Kalau terikut dengan media habis rosak bangsa, agama, masyarakat dan negara,” ujarnya.

 

Apa pendapat anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen dan Share Ya. Terima Kasih ! 

Sumber : Mstar

Be the first to comment on "Netizen suruh bekas isteri Da’i Farhan bertaubat, jangan mencvri kereta – “Kasihan dengan geng try hard nak fitn4h saya tervk sangat”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*