Ini Identiti Sebenar Lelaki Russia Tersebut Rupanya, Dah Dibantu P0lis Tapi Masih Mengemis Merata Negeri

Korang ingat lagi tak kisah seorang lelaki warga Russia yang tular di hadapan premis makanan segera di Temerloh sambil memegang sepanduk ‘Saya tidak boleh pulang dan tiada duit. Saya lapar’ pada bulan lalu?

Terbaru, orang kata jurutera kargo bernama Maxim Lapin itu did4kwa merupakan ‘scammer’ dimana menggunakan modus operasi yang sama kononnya terkandas di Malaysia akib4t w4bak C0v1d-19.

Seorang pengguna laman Facebook, Fadhil Waynie berkongsi cerita sebenar mengenai lelaki berusia 42 tahun tersebut selepas dihantar pihak p0lis Temerloh ke Kedutaan Russia di ibu kota.

Paparan skrin yang dikongsi :

Sampai KL, dia menginap kat guest house run by Russian Lady dan Russian Lady ni yang d3dahkan tentang muslihat dan tujuan sebenar lelaki Russia tu.“Russian lady tu siap cakap yang dia berasa malu bila ada orang Russia mengambil kesempatan atas kebaikan orang Malaysia untuk membolehkan dia melancong secara murah kat Malaysia.“Russian lady tu cakap yang mamat ni bertemu dengan dua orang lagi geng dia untuk sambung melancong pergi Port Dickson,” tulisnya.

Kat kawasan Nilai pulak?

Tinjauan di Facebook milik Maxim mendapati netizen sudah mula ‘menyerang’ beliau dengan memberikan pelbagai kec4man selain kata-kata kesat yang tidak berpuas hati dengan tindakan lelaki itu!

Suka2 je kesana kesini

Berhenti men1pu orang malaysia!

Menyusahkan orang je!

Mak kau hijau!

Siap bawak geng untuk mengemis?

 

 

Apa pendapat anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen dan Share Ya. Terima Kasih ! 

Sumber : Facebook/HMT Press

Be the first to comment on "Ini Identiti Sebenar Lelaki Russia Tersebut Rupanya, Dah Dibantu P0lis Tapi Masih Mengemis Merata Negeri"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*