Sekali Surat Ni Yg Khir Rahman Terima, Kak Ogy Janji Bayar 16 Mei

Pengarah teater Korvpsi Dewan Semandung, Khir Rahman menyatakan kekesalan terhadap tindakan penerbitnya, Fauziah Ahmad Daud yang sekali lagi memungkiri janji untuk membayar wang tertunggak sejak beberapa bulan lalu.

Kata Khir, Ogy mengambil pendekatan melantik syarikat guaman dan menghantar surat penyelesaian bayaran tertunggak yang dijadualkan pada 16 Mei lalu (Sabtu).

“Sejak hal ini menjadi viral, sekitar 8 Mei lepas, Kak Ogy, melalui sebuah syarikat peguam, Tetuan Akram Hizri Azad & Azmir telah  menghantar surat tawaran penyelesaian untuk bayaran kami yang masih tertunggak itu.

“Surat tawaran itu menyatakan bahawa ada di antara kami yang akan dibayar terus 100 peratus dan ada pula yang akan dibayar 50 peratus pada 16 Mei.

“m4langnya, dari syarikat guaman yang sama sehari sebelum 16 Mei, sampai lagi satu surat memberitahu pembayaran akan ditangguhkan.

“Ya ..ditangguhkan ke suatu tarikh yang tak dapat dipastikan lagi, bererti dimungkiri lagi.

“Cuma kali ni, belum pun sempat menandatangani kontrak tawaran baru, penangguhan pula yang diberitahu. Ini sangat mengecewakan,” tulisnya menerusi akaun Twitter.

Khir difahamkan punca penangguhan itu disebabkan ketidakcukupan dana untuk membayar tenaga produksi yang terbabit.

Justeru, Khir merayu kepada pelakon terbabit agar menjelaskan hut4ngnya dan menyelesaikan kemelut yang berlaku.

“Sila bayar hak kami…saya mohon!

“Mencari dana adalah sebelum melaksanakan satu-satu produksi, bukan sesudah.

“Jangan guna ke3s-ke3s begini untuk mohon simpati mengaut untung perniagaan. Kami ni bukan pihak yang menekan Kak Ogy sebaliknya kami yang tertekan dengan p4lsunya janji-janji Kak Ogy.

“Kami telah beri Kak Ogy kepercayaan sepenuhnya walaupun sebenarnya kami tak faham macam mana Kak Ogy nak bayar duit kami melalui promosi yang kurang dari 2 minggu dan hanya 3 malam persembahan.

“Kami telah jaga nama Kak Ogy, kami bersungguh-sungguh menghasilkan pementasan yang baik.

“Saya mohon agar Kak Ogy tunaikan amanah tanggungjawabnya sebagai penerbit. Saya doa agar kemelut ini segera selesai,” tambah Khir lagi.

Selain Khir, penulis skrip teater berkenaan, Aloy Paradoks turut meluahkan kekesalannya terhadap situasi terbabit.

“Saya belum lagi menerima baki gaji saya dari Kakak Pelakon Hebat Fauziah Ahmad Daud. 

“Jadi saya hanya berbaring sekarang, kerana apa, kerana Rasullullah berpesan; kalau mar4h dan sedang berdiri maka duduk. Jika duduk pun masih masih mar4h, baring. Jadi saya baring dulu,” tulisnya.

Situasi mulai kecoh apabila pelakon dan kru produksi teater Korupsi Dewan Semandung mend4kwa Ogy sengaja mel4rikan diri dan enggan membayar baki yang tertangguh.

Namun, Ogy tampil membalas kenyataan itu dengan memberitahu dia sedang berusaha untuk mencari dana bagi menyelesaikan hut4ng tersebut.

 

Apa pendapat anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen dan Share Ya. Terima Kasih ! 

Sumber : Gempak

Be the first to comment on "Sekali Surat Ni Yg Khir Rahman Terima, Kak Ogy Janji Bayar 16 Mei"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*