Sajat Hulur Bantuan Gaya Ustaz Ebit, Sekali Ada Yg Cakap “Tolong Pun Tak Dpt Pahala”

Itulah antara kata-kata ni1sta yang dilemparkan oleh netizen pada salah satu posting usahawan terkenal, Sajat. Mana tidaknya, dirinya dikatakan seorang lelaki tapi menyerupai seorang wanita sehinggakan sanggup menukar j4ntina.

1su ini timbul apabila dia memuat naik video yang menunjukkan dirinya cuba membantu orang susah di sekitar kawasan Johor. Erti kata lain, Sajat ikut cara Pend@kwah Bebas, Ebit Lew yang sentiasa dan banyak membantu orang susah.

Lihat video untuk lebih mendalam
Antara bentuk bantuan yang diberikan adalah duit sumbangan sebanyak RM200, barang keperluan harian seperti beras, kicap, Milo dan banyak lagi. Malah, dirinya cuba lakukan kebaikan seperti ini pada setiap bulan. Wah! Bagusnya Sajat mula ikut cara Ustaz Ebit Lew.

Sedih nya dan sayu hati sajat melihat keadaan keluarga ini

“Setiba nya sajat di tempat ini,hati sajat sayu melihat keadaan rumah yang sangat daif,masih ada lagi rumah yang macam ini untuk mereka berkeluarga.. Ya Allah,kau mempermudahkan urusan keluarga ini..sedih teramat amat sajat melihat keadaan ini..di situ lah mereka mandi,di situ lah di masak,di situ jugak mereka tido
Mungkin Allah dah aturkan secantik cantik nya ,keluarga ini bertemu dengan sajat,sajat dapat tahu tentang keluarga ini dari customers sajat,beliau yang memberi tahj tentang keluarga ini..

Dengan rezeki sajat ada ini,sajat akan mengambil rumah sewa   yang lengkap dengan kelengkapan rumah buat 2 keluarga ini untuk membesarkan anak dengan selesa..takpe lah tiap tiap bulan biar lah sajat bayar semua sewa rumah baru itu nanti.. tak sanggup sajat melihat keadaan rumah usang yang macam ini.. hanya Allah sahaja yang tahu keadaan mereka.. .
Doakan sajat dapat membantu untuk mereka yang lain.. mungkin rezeki yang sajat ada ini,dapat sajat meringankan beban mereka yang lain..

Lihatlah video yang dikongsikan sepanjang proses membantu dua buah keluarga keluar dari kesulitan hidup. Apa yang Sajat sumbangkan adalah mencari dan memberikan rumah sewa yang dibiaya sepenuhnya serta diberikan kelengkapan rumah yang lengkap untuk memberi keselesaan untuk membesarkan anak si kecil.”

“Tolong pun tak dapat pahala..”

Tak cukup dengan itu, ada juga netizen menjatuhkan hukvm sedangkan sesiapa pun tiada hak untuk menentukan siapa dapat pahala dan siapa dapat d0sa atas tindakan seseorang kerana itu semua kerja Yang Maha Adil.

Doakan yang terbaik

Walau apa pun niat Sajat dan apa yang dia dah lakukan sebelum ni, sebaiknya jangan kita terlalu cepat menghakimi pahala dan d0sa seseorang kerana itu adalah rahsia Allah.

Namun apa yang menarik perhatian dan pertik4ian netizen setelah terlihat air tin Redbull di dalam kereta sajat..

Ebit Lew Sumber Inspirasi

Pendakwah Islam, Ustaz Ebit Lew dikenali ramai dengan usaha membantu golongan memerlukan termasuk ketika negara berhadapan dengan Cov1id-19..Menurut Ebit, sebelum ini, dia sudah biasa susah dan kini sangat terkesan dengan kesusahan yang dialami masyarakat kerana ketiadaan kerja akib4t Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

 

Apa pendapat anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen dan Share Ya. Terima Kasih ! 

Sumber : Trending Sangat

Be the first to comment on "Sajat Hulur Bantuan Gaya Ustaz Ebit, Sekali Ada Yg Cakap “Tolong Pun Tak Dpt Pahala”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*