Watak Sheila Rusly dikr1tik hebat, akh1rnya terb0ngkar siapa sebenarnya jurusolek drama tersebut

 

WATAK Opah Aminah dalam drama Bukan Gadis Biasa lakonan pelakon Sheila Rusly menerima krit1ikan netizen apabila solekan khas tua yang digayakan pelakon itu tidak nampak realistik.

Abang kepada jurusolek kesan khas, Nissa Khan iaitu pelakon Mas Khan berkata, adiknya sudah melakukan yang terbaik bagi memberi solekan tersebut benar-benar menjadi.

“Sebagai abang, adik saya dah buat yang terbaik untuk drama itu. Dia pun pernah bekerjasama dengan Syamsul Yusof menerusi filem Mun4fik sebagai jurusolek kesan khas.

Mas Khan turut berlakon bersama Sheila dalam drama Bukan Gadis Biasa.

“Selain Syamsul, dia juga pernah bekerja untuk Michael Ang dalam telefilem Penaklukan Sy4itan. Alhamdulillah, semua pengarah dan penerbit yang pernah bekerjasama sukakan hasil karya adik saya.

 

Dia sangat sedih tapi dia tak mar4h atau melat4h pun dengan krit1ikan netizen.

MAS KHAN

PELAKON

“Ini kali pertama dia bertugas sebagai jurusolek khas untuk drama. Sejujurnya, drama dan filem sangat berlainan. Saya melihat dia hasilkan solekan Opah Aminah selama tiga jam setiap hari,” katanya kepada mStar.

Sebelum ini, netizen mempertik4ikan solekan watak sebagai orang tua iaitu Opah Aminah lakonan Sheila Rusly yang tidak kelihatan realistik seperti wajah orang tua sebenar.

Dalam pada itu, Mas Khan memberitahu adiknya mempunyai tiga sijil jurusolek kesan khas dan pernah menyambung pelajarannya dalam bidang itu di Cinema Makeup School, Los Angeles.

Pelakon filem Abang Long Fadil 2 ini mend3dahkan Mas Qairunissa atau lebih mesra disapa Nissa berasa sedih apabila menerima kec4man buat kali pertama.

Nissa mempunyai tiga sijil dalam jurusan solekan kesan khas.

“Adik saya belajar di Los Angeles dalam jurusan solekan kesan khas dan dia mempunyai tiga sijil untuk bidang itu. Secara peribadi, tak ada siapa boleh kata dia tak pandai make up.

“Dia masih muda dan ini kali pertama dia menerima kec4man sebegitu. Memang dia ada cakap pada saya yang dia sangat sedih tapi dia tak mar4h atau melat4h pun dengan kriti1kan netizen.

“Malah, dia menerima setiap tegvran itu. Saya selalu berpesan pada dia, do your best dan biarlah apa orang nak kata, asalkan orang yang bekerja dengan kita puas hati dan sukakan hasil kerja kita,” ujarnya.

 

 

Apa pendapat anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen dan Share Ya. Terima Kasih ! 

Sumber : Mstar

Be the first to comment on "Watak Sheila Rusly dikr1tik hebat, akh1rnya terb0ngkar siapa sebenarnya jurusolek drama tersebut"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*